Tags

, , , , ,

Het zijn zware tijden voor de mensen in de horeca. Gelukkig gaan in Nederland vanaf 1 juni de restaurants weer open. Maar we moeten ons wel houden aan de richtlijnen. Max 30 gasten binnen, max 4 personen per tafel, tenzij het gezin uit meer mensen bestaat en minimaal 1.5 meter afstand tussen de tafels. Er moet gereserveerd worden en bij de deur worden vragen gesteld over je gezondheid en je moet natuurlijk bij binnenkomst je handen wassen.

Wat hebben we het gemist om buiten de deur een vorkje te prikken. Pure luxe is het natuurlijk maar oh zo gezellig.

In Spanje mocht je in fase 1 weer naar een terras, binnen je eigen provincie dat wel, er geldt een maximale bezetting van 50%. Niet meer dan 10 personen aan een tafel en ook voldoende afstand tussen de tafels. Pas in fase 2 gaan de restaurants binnen ook weer open, toegestaan is dan een derde van de capaciteit en natuurlijk zullen er andere regels zijn die niet veel van die van Nederland zullen verschillen schat ik zo.

De sluiting van de restaurants en barretjes zal erg wennen zijn geweest voor de graag uiteetgaande Spanjaard. Tussen de middag werd er altijd met vrienden en familie vaak aan grote tafels gegeten, lekker dicht naast elkaar, druk kwebbelend en zoenend als een kennis langs kwam. S’avonds even naar de bar voor een tapasje is een goede gewoonte voor de gezelligheidsdieren. Niks om 8 uur voor de tv in de huiskamer om vervolgens om 10 uur naar je bed te gaan. Nee hoor zelfs om half 11 kwam opa nog even langs voor een drankje en een hapje aan de bar en de kinderen zitten gerust nog een kleurplaat in te kleuren om 11 uur s’avonds in een restaurant en een lekker toetje te eten.

Wanneer wij in Spanje zijn gaan we altijd graag uiteten, het is een stuk goedkoper dan in Nederland. Regelmatig hebben we ons afgevraagd hoe doen ze dat voor die prijs, verdienen ze wel wat?

De lockdown zal grote gevolgen hebben voor de horeca zowel in Nederland als in Spanje. Ik hoop dat er niet teveel favoriete tentjes van ons de deuren moeten sluiten. Het zullen zware tijden worden voor de eigenaren en we hopen dat ze hun hoofd boven water kunnen houden.

Wij zullen ze wel weer gaan spekken hoor als we weer mogen, ik ben dol op uiteten gaan.  Er zijn genoeg verschillende soorten keukens rond onze Hacienda La Suerte.

Je kunt echt alle kanten op. Wat wil je, een snelle hap, uitgebreid genieten, een gezonde maaltijd, een luxe maaltijd, ongedwongen op een rommelig terras, gewoon lekker buiten, chique binnen. Goedkoop, wat duurder, heb je iets te vieren en trek je je mooiste outfit aan of ga je in je strandjurk met slippers eronder. Wil je een culinair avontuur, mooi opgemaakte borden, verassende smaken of gewoon het oude vertrouwde gerecht. Het kan echt allemaal bij ons in de buurt. Ik zal de komende blogjes wat meer vertellen over onze favorietjes.