Tags

, , , , ,

Vanaf 18 mei gaat Malaga van fase 0 over naar fase 1. Fijn dat er meer versoepelingen zijn. Als inwoner van de provincie mag je je nu verplaatsen binnen de eigen provincie. In 4 fases gaat Spanje weer open voor toeristen, dus we zijn er nog niet, maar het begin is er. Ik heb gelezen dat elke fase minimaal 2 weken duurt. Dus dat zou inhouden dat het nieuwe normaal in fase 4 voor Malaga nog even op zich laat wachten. Het blijft dus nog even spannend voor ons of we op 24 juni kunnen vliegen. Ik heb nog geen annulerings bericht ontvangen van de luchtvaartmaatschappij, dus ik houd hoop.

Ik ben er wel aan toe hoor, ik mis mijn huis, ik ben er al ruim een half jaar niet geweest. Ik mis de stad Malaga waar we altijd een paar keer naar toe gaan wanneer we in Spanje zijn. Het altijd zonnige Plaza de La merced, wat wij omgedoopt hebben tot het Picasso plein. Er staat een beeld van Picasso tegenover zijn geboortehuis. Er zijn vele gezellige terrasje op dit plein en je geniet van de mooie Jacaranda en Perzische slaapboom/ zijdeboom, familie van de Mimosa bomen. Er staat ook een statig monument: Obelisco de Torrijos ter nagedachtenis aan strijders voor de vrijheid.

Wanneer je stukje doorloopt richting de stad kom je langs het beroemde restaurant El Pimpi. Binnen ziet het er leuk authentiek uit met eikenhouten wijn vaten. Maar buiten op het terras zie je de prachtige Jacaranda bomen, nu in de maand mei, helemaal paars kleuren met op de achtergrond Teatro Romano, Alcazaba en Gibralfaro. Wij noemen dat stukje het mini Alhamabra.Dan hebben we nog de blikvanger de mooie grote Kathedraal die maar 1 afgebouwde toren heeft.

Wanneer je daarna langs de nieuwe haven Muelle Uno wandelt of fietst ben je in een mum van tijd op Playa de la Malagueta en ga je lekker een visje eten aan het strand.

Er valt nog veel meer te vertellen over Malaga, er is zoveel te doen en te zien, oh wat heb ik een heimwee, oh wat hoop ik snel weer heen te kunnen.