Ons leven is door de war gegooid, ineens maken wij in Nederland ook iets heftigs mee, het ging ons kikkerlandje allemaal voor de wind voorheen. Maar de impact van deze pandemie is enorm en treft ons allemaal, het versnelt en verhevigt bestaande problemen, overal ter wereld, op allerlei terreinen. Op dit moment komen we bijna niet meer uit onze huizen. Hoe erg gaat het allemaal nog worden? Het is een zeer ernstige situatie ook economisch gezien en we kunnen het nog niet helemaal overzien.

Gelukkig hebben wij geen totale lockdown naar een intelligente. Maar wat missen de meeste mensen nu tijdens deze intelligente lockdown het meest? Ten eerste is het natuurlijk vreselijk als jij of je familie of vrienden getroffen worden door het virus en het loopt slecht af. Ook is het afschuwelijk als je door deze toestand geen werk meer hebt en er dus geen geld meer binnen komt of minder binnen komt.

Maar wat ik nu om me heen merk is dat we toch wel behoorlijk sociale wezens zijn, we missen het contact met anderen heel erg. De vrijheid om te doen wat je wilt op elk moment. Gewoon elkaar recht in de ogen kijken, dicht bij elkaar staan, elkaar even lekker kunnen vastpakken, een knuffel, een zoen op de wang. Gezellig een biertje drinken op het terras of naar een restaurantje gaan. Lekker op vakantie gaan naar een andere plek en noem zo maar op. Maar ook gewoon het naar je werk toegaan, een doel hebben elke dag. Eigenlijk beseffen we nu pas goed dat dat wat we altijd hadden en zo gewoon was eigenlijk een enorme luxe is.

Ik hoop van harte dat we ondanks veel ellende die mensen nu meemaken dat we met z’n allen wat zuiniger met elkaar en de wereld omgaan en wat dankbaarder gaan worden voor alles wat ooit zo gewoon was. ik ben benieuwd hoe het nieuwe normaal eruit gaat zien.

Ik ben zo dankbaar dat ik zo’n lieve man heb, we zitten elke dag op elkaars lip en dat gaat ontzettend goed, trots op mijn lieve kinderen dat ze het zo goed doen en na soms wat tegenslagen toch weer doorzetten, mijn ouders die ondanks de situatie waar ze nu in zitten toch positief blijven. Blij dat ik hier woon in deze mooie omgeving in zo’n fijn huis en het geeft ons een gelukzalig en rijk gevoel dat we zo’n prachtig huis in Spanje hebben. Ik tel mijn zegeningen.

Dit lees ik namelijk op internet: Doordat iemand bewust zijn of haar zegeningen telt, wordt de aandacht gericht op alles wat goed is in het leven. Gevoelens van dankbaarheid die door het tellen van zegeningen worden opgeroepen, versterken de eigenwaarde en het zelfvertrouwen en verbeteren tevens de sociale relaties.