Hij stond bovenop de buffetkast bij mijn oma en opa Vinke, een houten scheepsmodel, gemaakt door de vader van mijn neef Bob. Dat is echt niet makkelijk, allemaal kleine stukjes geduldig aan elkaar lijmen zodat het uiteindelijk een zeilboot is, impressive.

Ik denk dat mijn vader altijd heeft gedacht dat kan ik ook wel maken want hij kocht ook zo’n zelf bouwpakket. Jaren lag deze in de kast en vaak plaagde we hem met zijn gewenste hobby, net zoals een andere creatieve fase toen hij een schilderset kocht. Uiteindelijk beide hobby’s nooit uitgevoerd en met de verhuizing naar hun huidige huis door mijn moeder maar naar de kringloop gebracht.

Lesley had ook een hobby wens, hij wilde wel leren boogschieten. Die boog die hij via marktplaats kocht, ik denk 10 jaar geleden, is ongebruikt op zolder beland en is tijdens de verhuizing gewoon meegegaan en staat wederom op zolder. Er was nog een passie in zijn hoofd, gitaar spelen, hoe vet zou dat zijn als hij dat kon dacht hij, zijn spiksplinternieuwe gitaar staat nog steeds in de eetkamer te pronken zonder dat er ooit een toonladdertje op gespeeld is.

We hebben allemaal wel dromen over dingen die we graag willen, maar helaas niks gaat vanzelf, je moet er energie in steken om het te laten slagen.

Ik kan van mezelf zeggen dat ik best wel een aantal hobby’s tot uitvoering gebracht heb, maar eentje is er altijd bij ingeschoten en dat speelt nog altijd in mijn hoofd.

Ik hoor dat stemmetje telkens weer, Ira wanneer ga je nu eens je best doen om Spaans te leren. Tja ik weet het, ik heb al 8 jaar een huis in Spanje maar echt een gesprek voeren in het Spaans kan ik niet. Verder dan de restaurant bestellingen kom ik niet.

Ik wou dat ik zo gedreven was als Lesley nu is, hij is op dit moment zijn grote wens aan het uitvoeren. Nee dat is geen gitaar spelen of boogschieten, hij is een universitaire studie aan het volgen in management wetenschappen. Wat een disipline, ik ben super trots op hem, tot nu toe haalt hij allemaal hoge cijfers.

Nou tijdens zijn zwoegen duik ik de serre wel in en haal mijn boekje Spaans maar uit het stof tevoorschijn, ik schenk een wijntje voor mezelf in en denk, na de restaurant kaart in welk onderwerp zal ik me nu eens verdiepen.