We hebben een behoorlijk stukje grond maar liefst 20.000 M2. Naast het huis zelf wat eigenlijk al uit 2 huizen bestaat hebben we ook nog een washok aan de zijkant van het huis. Aan de andere zijkant hebben we een garage en nog een gereedschaphok waar mijn vader een muurtje voor gemetseld heeft en er een deur en raam ingezet heeft zodat dit ook afgesloten is.

Maar dat is niet alles we hebben ook een grote studio waar ik, je kent me al een beetje, natuurlijk ook weer leuke ideeën voor heb.

Alles kan natuurlijk als je er flink wat centjes in pompt. Maar onze uitdaging is om het allemaal zo efficient mogelijk te doen en geen geld over de balk te smijten los van het feit dat je die centjes natuurlijk wel eerst moet verdienen. Liggende gelden hebben wij namelijk niet.

Op het moment gebruiken we de studio als opslagplek en de renovatie plannen liggen nog in de koelkast maar toch hebben we al wat werk verzet en centjes erin gestopt maar dat is rondom. We begonnen met het weghalen van het onkruid, ineens werd duidelijk dat er veel steenresten lagen en dat er wat hoogte verschil ontstaan was.

We besloten om het een beetje glooiend af te laten lopen om daar vervolgens wat grond en grind overheen te storten. Het ziet er zo redelijk netjes uit.Ondanks het worteldoek onder het grind moeten we regelmatig wat tegen het onkruid doen, dat is een ongoing process. Elk jaar planten we er ook een paar plantjes bij.Als we er ooit een appartement van willen maken moeten we eerst beginnen met een nieuw dak omdat deze vrij slecht is om het daarna pas binnen te gaan aan te pakken.

Zoals je ziet is het behoorlijk groot. Daar past best een slaapkamer, badkamer, keuken en woonkamer in. Hier alweer wat leuke idee plaatjes. Maarja om mijn ideeën te realiseren moet ik denk ik maar een paar krantenwijkjes erbij nemen haha.