Je bent er niet zomaar, na de buitenkant, de tuin en het zwembad moet je binnen ook nog wat doen.

De artistieke muzikant waar wij het huis van hadden gekocht, had een aparte smaak. Hij hield vooral van blauw en rood. Nu is mooi rood niet lelijk maar hier was het een allegaartje. In iedere kamer lag een andere tegelvloer en in iedere kamer was er een ander kleurtje of patroontje te vinden. Waar moet ik beginnen dacht ik. Ik moest de interieurstylist in mezelf gaan aanspreken. Ik vond het jammer dat ze in de huiskamer de balken wit hadden gemaakt, dit wilde ik weer terug hebben in de originele staat. Dit was een klus die we flink onderschat hadden, alles boven je hoofd is ontzettend zwaar. Uiteindelijk hebben we iemand ingehuurd omdat af te maken, dat scheelde uren werk.

Verder wilde ik wat eenheid hebben, dus Lesley heeft overal op de vloer de zelfde tegels gelegd. Echt knap gedaan hoor, hij had er namelijk geen ervaring mee. Hij is het gewoon gaan doen. Van kantoorpikkie tot echte bouwvakker. We hebben de oude verf van de muren afgebikt en alles weer een mooie rustige kleur gegeven.

De vloer was klaar en was prachtig geworden en nu de meubeltjes er nog bij om het helemaal af te maken. Zelfs deze meubels hebben we gepimpt door een nieuw stofje of ander kleurtje te geven. De openhaard is helemaal opnieuw zwart gespoten en we hebben er een nieuwe palletkachel bij. In de zomer zit je vrijwel niet binnen maar in de winter s’avonds wel natuurlijk. Het is een heerlijk knus huis geworden. Of het nu in de gezellig eetkeuken is of in de woonkamer het voelt echt als thuis.