Het huis was aangepakt aan de buitenkant, de tuin en het terras. Wil je ook weten hoe we het zwembad aantroffen? Schrik niet, het was een bagger bende, het was net een sloot. Er was maanden misschien wel een jaar al niks aan gedaan.

Het was niet alleen vies, de steentjes waren ook helemaal wit uitgeslagen. Ik heb met alle mogelijke middelen lopen poetsen, schrobben en spuiten. De kalk ging er maar niet af, pure zoutzuur was het enige wat hielp. Ik heb geschreeuwd en gejankt van ellende, ik zag zo weinig vordering van mijn werk. Ik ben er weken mee bezig geweest.

Langzaam werd het steeds schoner, de tegeltjes die onder de witte laag zaten waren echt blauw gelukkig.

Ik heb er een lekker flesjes bubbels op gedronken van geluk toen we het zwembad eindelijk konden gaan vullen met schoonwater.

Inmiddels hebben we rondom het zwembad ook het één en ander veranderd, er is een muurtje omheen gekomen en aan de achterkant zelfs een grote muur, zodat we nog meer privacy hebben. Vorig jaar hebben we nieuwe tegels laten leggen, zo blijf je maar investeren.

Een zwembad hebben is heel erg fijn, zeker met de temperaturen in de zomer maar ik kan je vertellen een zwembad onderhouden is een hele klus. Omdat wij er slechts een paar weken per jaar zelf zijn hebben we een goede vriend van ons gevraagd het zwembad te onderhouden. Dus ook al zijn we er niet het in het bezit hebben van een tweede huis kost geld.