Zoals je inmiddels weet fantaseer ik graag, maar ik ben ook een doener. Het blijft bij mij niet alleen bij dromen maar ik houd er ook van om mijn dromen te realiseren.

Neem nu 8 jaar geleden toen we ons Spaanse huis kochten, het was geen bouwval maar het was toch een huis waar wel het nodige aan moest gebeuren. Ik zal de komende blogjes even wat foto’s posten van hoe het was toen we de eigenaar werden en hoe het er nu uit ziet. Te beginnen met het huis zelf.

We zagen het vanaf een afstand al, dit is een super huis. Het begon gelijk te kriebelen bij ons.

Maar toen we dichter bij kwamen zagen we wel dat er nog veel werk aan de winkel was, de verf zat helemaal los, dat hebben we dus allemaal na onze aankoop van dit prachtige pand moeten afbikken en daarna weer moeten dicht smeren.

Dat was echt een enorme klus en zowel mijn man als mijn vader hadden elke avond pijn in hun handen.

Weken zijn ze er mee bezig geweest en dat helemaal rondom het huis en daarna moest het weer geverfd worden. Familie en een paar vrienden schoten ten hulp gelukkig.Alle raamkozijnen zijn vervangen en we hebben ook nieuwe deuren genomen, tevens allemaal nieuwe rejas (smeetijzerwerk voor het raam). Want alles was een weer war van verschillende materialen en kleuren. Het buitenterras was van saai beton en natuurlijk wilde ik graag dat het zo authentiek mogelijk bleef en helemaal in de zelfde stijl bleef en daarom kozen we voor mooie rustieke flagstones.

Bergen grind is er gestort in de tuin want rondom het huis moet het er toch een beetje netjes uitzien. Tussen het grind door hebben we wat oleanders geplant.

Als ik zo terug kijk kan ik toch wel zeggen dat ik het goed gelukt vind en dat ik echt trots ben hoe het allemaal geworden is, ons harde werken in elke vakantie die we er waren is beloond.

Zowel in de winter met de kale druiven takken, als in de zomer met de blaadjes eraan  is dit een geweldig plekje geworden. Ik ben echt een gelukkig mens en ik realiseer me heel goed dat we het enorm getroffen hebben in het leven.