We vervolgen we onze route zuidelijk naar Tissamaharama een plaatsje 100 km verder. Onderweg kwamen we nog een mooie waterval tegen.

Het plaatsje Tissamaharama staat niet bekend omdat het maar 15 min van de kust afligt maar om zijn safari’s. Het Yala Nationale Park is een van de grootste nationale parken in het land en kent een grote populatie olifanten, luipaarden, beren en krokodillen.

Het Yala park heeft de hoogste concentratie luipaarden per vierkante kilometer ter wereld. Toch lopen hier maar een paar honderd luipaarden en het gebeurd ook regelmatig dat ze zich niet laten zien want het zijn schuwe beesten, het gebied is ook mega groot 130.000 hectare, een deel daarvan is maar open voor publiek. Wij zijn allemaal dol op katten en deze grote katten willen we graag in het echt bewonderen, maar we moeten dan wel geluk hebben. Na de lunch kwamen we aan op de plaats van bestemming.

Ons hotel, ook weer van de keten Oak Ray, was wederom prachtig en ongelooflijk rustig.

Er was een virus uitgebroken in China (corona virus) en daardoor konden mensen uit China niet meer online een visum aanvragen voor Sri Lanka en ze kwamen alleen het land nog binnen als ze op de Sri Lankese ambassade in China zelf een visum gingen aanvragen en een dokters verklaring konden overleggen. Dus er was vrijwel geen Chinese toerist meer te zien en zodoende hadden we het zwembad voor ons alleen, wel gek hoor om zo’n mooi hotel vrijwel leeg te zien. We vertrokken heel vroeg in de morgen om gelijk bij de opening van het safari park erin te kunnen rijden met onze jeep die een stuk hoger was dan bij onze vorige safari. Vrijwel direct kwamen we terecht in een file. We waren teleurgesteld, jemie wat een drukte, niet leuk. Maar al snel kwamen we erachter waarom er zo’n opstopping was, er lag namelijk een luipaard net naast de zandweg te chillen. Iedereen wilde dat natuurlijk zien en foto’s maken.

Nee deze foto heb ik niet gemaakt, want we zagen hem slechts een flits en weg was hij. Maar het was wel gaaf ook al was het zo kort en zagen we de verdere 5 uur dat we er waren er geen 1 meer.

Wel genoten we van de waterbuffels, krokodillen en prachtige vogels die we zagen. Verder zagen we nog de mangoest en gelukkig ook veel olifanten. Het gebied is werkelijk prachtig en een genot om doorheen te rijden.

Hier en daar hadden we een vellige stop plek om een mooie foto te maken , bv aan het strand wat aan de rand van het park ligt.

Het werd op een gegeven moment nog even spannend toen er een olifant op de wegliep en richting onze auto kwam. De chauffeur werd er zelfs helemaal zenuwachtig van. Handtasjes en zonne brillen wegstoppen schreeuwde hij bijna, want dit kolozale dier pikt graag. En ja hoor toen hij langs liep stak hij zijn slurf al in de auto maar op dat moment gaf de chauffeur een dot gas en liet hij de verbouwereerde olifant verbaasd achter, wat een avontuur.