We begonnen in de ochtend met een stevige wandeling van 7 km door het prachtige landschap waar we mensen op het land zagen werken, jong en oud. Heuveltje op en heuveltje af, veel variatie in dit gebied. Inmiddels ben ik op dit land verliefd geworden. Wat is het toch mooi hier. Daisy zag een Daisy groeien en ze straalde.

We kwamen overal langs en door, prima geleidt door een ervaren tourgide van 25 jaar die daar zelf ook woonde. Onderweg veel vriendelijke mensen tegen gekomen, die zeer hard aan het werk waren.Er komen hier niet veel toeristen vertelde onze gids, maar wat er komt is uit Europa want de Indiërs, Chinezen en Amerikanen houden niet van wandelen. Nou wij wel! 

Er worden veel verschillende groenten verbouwd maar ook vind je er prachtige rijst veld terrassen. Wat een werk zeg om rijst te verbouwen. Wat een ander leven hebben wij denk ik dan op zo’n moment.

Veel thee planten gezien maar ook her en der koffie planten.

Sri Lanka heeft een fascinerende en eigenzinnige keuken met heerlijke gerechten. Het is een mix van lokale producten met recepten en specerijen die naar het eiland zijn gebracht door de eeuwen heen. Het belangrijkste gerecht in Sri Lanka is rijst en curry:groentecurries, viscurries, eier, vleescurries maar ook fruitcurries.

Kaneel, kardemon, gember, kruidnagel, (chili)peper, anijs en curry leaves, basilicum en vele andere specerijen worden massaal verbouwd. Er worden veel bonen, paprika, kool, pompoen, jackfruit en dahl (linzen) gegeten.

Heerlijk fruit zoals, meloenen, sinaasappels, limoenen, citroenen, grapefruit, mango, avocado, kokosnoot, papaja, jackfruit, doerian, lychees en bananen.

Na de wandeling leek het ons leuk om een kookles te gaan volgen en zelf van de verse groenten een heerlijke curry te gaan maken.

Het viel me op dat er geen knoflook gebruikt werd en dat het desondanks toch heerlijk op smaak te krijgen was. We hebben veel geleerd en neem nu de sperziebonen, niks alleen de uiteindjes er alleen af halen. Door midden snijden velletjes eraf en kijken of er geen wormpjes in zitten. Ja hier is alles nog lekker puur en niet zo met gif bespoten als thuis.

Rijst met allemaal verschillende groenten en aardappel gerechten, je kan prima vegetariërs zijn hier, vlees mis je echt niet, ons zelf gemaakte eten smaakte verrukkelijk, dit gaan we thuis herhalen, we weten nu hoe het moet.