Het lijkt wel of de natuur hier  in het midden steeds mooier wordt, prachtig heuvelachtig landschap vol met theevelden. We stoppen bij een theeplantage en bij de theefabriek kregen we een rondleiding en werd er veel uitgelegd over verschillende soorten thee. Het weer en het landschap van Sri-Lanka zijn ideaal voor het verbouwen van thee. Er wordt voornamelijk zwarte thee geproduceerd echter produceert Sri Lanka, voormalig Ceylon, ook groene theesoorten, witte theesoorten en Oolong theesoorten. De witte thee (Silver tips) is het duurste. Sri Lanka was ooit ’s werelds grootste exporteur van thee, maar door economische en politieke tegenslagen moest Sri-Lanka deze titel afstaan aanlanden zoals China, Kenia en India.

We reden daarna door naar het treinstation van Nanu Oya, om op de trein naar Bandarawela/Haputale te stappen. Een schitterende treinreis door de groene theeplantages op de vele heuvels maar in het landschap zie je ook veel verschillende bomen, bloemen en watervallen. Hier en daar staat een huis of een hutje.

Ons volgende hotel lag bovenop een heuvel en toen we onderweg naar het dorpje wandelden zagen we een super leuke bar, Olive View point. Wouh wat een geweldige plek, een lekkere banenmilkshake drinken met zo’n uitzicht. Onbeschrijfelijk en op de foto lang niet zo mooi als in het echt. Adembenemend gewoon.