We sliepen in Kandy in een hotel bovenop een heuvel met een prachtig uitzicht over de stad. Het hotel was wel wat druk helaas, maar het eten was prima. We begonnen de volgende dag met een bezoek aan de botanische tuinen, de mooiste tuinen van Azië en echt een rustpuntje in deze drukke stad. Prachtige inheemse en exotische planten en bomen. De tuinen zijn aangelegd in de veertiende eeuw. In deze periode maakten ze deel uit van de Koninklijke paleistuinen, in de negentiende eeuw werd de botanische tuin door de Engelsen opnieuw vorm gegeven. We hebben er wel 4 uur rondgelopen omdat er zoveel te zien was. We zagen naast de prachtige bomen en planten ook weer de leuke kleine aapjes lopen.

Na de lunch gingen we per tuk-tuk door Kandy, een drukke stad. We struinden over de markt en gingen op zoek naar mooie stoffen. Overal zie je vrouwen lopen in sari’s en boven hun hoofd hebben ze een parapluutje tegen de warmte.

We waren nieuwsgierig naar een winkel waar ze sari’s verkochten en toen we er 1 zagen gingen we ook direct naar binnen. Zo leuk we mochten er 1 passen. We kozen ieder onze eigen favoriete kleur.

We deden eerst een kort truitje (choli) aan in een bijbehorende kleur. Er wordt een touwtje om je middel gedaan. De sari wordt dan rond de heupen geslagen en in het touwtje gestopt. Daarna wordt hij nog eenmaal rond het lichaam gedraaid en gevouwen en dan over één schouder geslagen. Het deel dat over de schouder hangt is vaak apart bewerkt en heet pallu.

In de avond gingen we naar een dans show, allemaal traditionele dansen. Daarna naar de belangrijkste bezienswaardigheid van de stad, de Tempel van de Tand, waar een tand van Boeddha wordt bewaard. Drie keer per dag voert men hier de religieuze puja-ceremonie uit waarbij offers worden gebracht en de tand wordt getoond.  Je kan de tand niet echt zien wanneer je de tempel bezoekt, want hij wordt bewaard in de kleinste van zeven geneste gouden kisten (à la Matryoshka-poppen) in de vorm van een dagoba, die in een aparte vereringsruimte binnenin de tempel bewaard worden. Maar ondanks dat komen vele lokale mensen langs. Ze hebben allemaal witte kleren aan.’s Avonds is het heel sfeervol met de verlichte tempel en de brandende olielampjes.

Het was een magisch bezoekje, vol mooie indrukken.