Een mega grote rots in het hart van Sri Lanka omringd door groen, dat is de Lion Rock ook wel Sigiriya genoemd. Op de top van de rots was ooit een paleis, met zwembad. Hoe bestaat het. Onderweg naar boven zie je mooie schilderingen. Maar wat een klim zeg. We gingen al om 6 uur daar heen, om de warmte beperkt te houden. Het zware vond ik dat je het laatste stukje op een smalle trap naar boven moest met geen ruimtes er tussen om te stoppen, er zitten dus allemaal mensen achter je, je moet wel door lopen. Dan merk je toch wel dat je een beetje overgewicht hebt, haha. Het uitzicht was prachtig en zeker de moeite van de klim waard.

Daarna reden we naar de volgende bestemming Kandy. Onderweg zijn we gestopt bij een kruiden tuin. Matale staat bekend om de vele exotische specerijen- en kruidentuinen. We zien hoe alles groeit en bloeit en we leren welk kruid ons van onze klachten kan afhelpen. Een beetje commercieel was het wel omdat we aan het eind van de tour voor belachelijke prijzen de ‘medicijnen’ konden aanschaffen want zo noemde ze de kruiden mengsels. Ik geloof echt wel in de helende werking van sommige kruiden en planten want bij vele volkeren worden sommige kruiden al generaties lang gebruikt maar de prijzen hier waren zodanig hoog dat je het gevoel kreeg een beetje in de maling genomen te worden. Maar ondanks dat was het toch een leuke tour. We weten nu ook wat meer over kaneel één van de grootste export producten van Sri Lanka. De binnenste bast van de kaneelbomen worden verwijderd en de stukken worden gedroogd op kokosmatten. Door deze droging verandert de kleur en rollen de stukken zich vanzelf op. De rollen worden in pijpjes gesneden. Kaneel schijnt overal goed voor te zijn. Het heeft anti-bacteriële eigenschappen, het kan de spijsvertering bevorderen en zorgen voor een betere regulerende werking op de bloedsuikerspiegel.