Het thema bij ons hotel is Olifanten en dat is niet voor niks, we zitten namelijk vlakbij een prachtig wild reservaat, waar veel olifanten wonen. Vandaag tijd om deze prachtige dieren te gaan bewonderen in hun natuurlijke habitat.

We reden een stukje met een tuktuk naar een klein dorpje. We wilden graag een  indruk krijgen van het dagelijkse leven op het platteland en we wandelden door een dorpje waar we zagen hoe de mensen die daar wonen hun dagelijkse leven verloopt. Zoals vissen, op het land werken en het wassen van kleding aan de rand van het meer. Met een ossekar werden we naar een meer gebracht. (Vond ik eigenlijk een beetje zielig want de weg was flink hobbelig en die beesten moesten flink hun best doen, dus achteraf gezien hadden we dit eigenlijk niet moeten doen).

Met een soort catamaran deden we een tochtje op een meer die vol stond met prachtige waterlelies. Omdat de zon zo vroeg in de morgen al behoorlijk aan het schijnen was kregen we een hoedje op gemaakt van waterlelie blad.

We meerden aan bij een boerderij waar we uitgelegd kregen hoe ze meel maakten  van de rijstkorrel. Er werd ook verteld hoe ze de lokale lekkernij Coconut sambol maakte. Best makkelijk te maken eigenlijk, van geraspte verse kokosnoot met rode chili pepertjes, ui, zout en citroen sap. Natuurlijk kregen we dat te proeven in een roti van rijstmeel. Heerlijk voorafje.

Er werd ons ook veel verteld over de bomen, de fruitsoorten en de kruiden die er groeien en daarna gingen we naar een schattig huisje waar voor ons gekookt werd, door weer een andere familie. Er stonden wel een stuk of 10 schaaltjes eten en wij mochten opscheppen zoveel we wilden, lekker eten zoals de lokale mensen dat ook doen.

Na het zalige eten waarvan we een aantal keer opgeschept hadden werden we opgehaald door een jeep en toen begon onze safari. Het natuurgebied waar we inreden was immens groot en in dit gebied lopen ongeveer 200 olifanten maar je moet er maar net 1 zien. Dus we reden, reden en reden en uiteindelijk na een uurtje goed om ons heen kijken zagen we een groepje olifanten. Geweldig om te zien en super leuk om ook een baby te zien. We waren ontzettend enthousiast en toen ons werd gevraagd nadat we bij het uitkijk punt waren geweest of we al terug wilden naar het hotel, zeiden we nee hoor rijdt nog maar een stukje verder misschien zien we er nog meer. We werden beloond.