Vandaag rijden we naar de gouden driehoek, een rit van 130 km voor de boeg en niet over snelwegen, nee gewoon door allerlei dorpjes heen. We zijn blij dat we niet zelf rijden hier want het gaat er apart aan toe op de weg. Je ziet hier heel veel tuk tuks, brommetjes, fietsen, vrachtwagens en gewone auto’s. Eigenlijk ben je continue aan het inhalen en wonder boven wonder gaat het allemaal vaak net goed, ik houd mijn hart soms vast.

Onderweg bij Diya Dahara in Kurunegala hadden we een leuke stop, een drankje drinken met uitzicht over het meer, een super tussenstop.

Daarna reden we naar Dambulla en brachten we na een klim van 30 minuten een bezoek aan de rotstempels, het complex heeft 5 grotten die onder overhangende rotsen liggen. Samen herbergen ze meer dan 150 Boeddhabeelden in verschillende maten uit verscheidene perioden en de wanden en plafonds zijn prachtig beschilderd Deze plek is niet voor niks een heilig pelgrimsoord. Bovenop de berg heb je een prachtig uitzicht en wat is het groen allemaal.

Overal zie je leuke schattige aapjes.

Toen we daarna naar ons hotel reden waren we blij verrast want dit hotel was eigenlijk nog mooier en nog verzorgder dan ons vorige hotel en die was al zo mooi.We hadden een kamer in een laagbouwcomplex met uitkijk op het zwembad.

Omdat het vandaag een speciale dag is (onze 31 ste trouwdag) besloten we iets leuks te gaan doen met het gezin. Maar wat kunnen we gaan doen zo midden in het groen in een rustig dorpje in de gouden driehoek van Sri Lanka. We kozen voor een massage.  We reden naar een afgelegen plekje en we zagen aan de rand van de jungle een bordje.

Jee waar zullen we terecht komen. Er stond een alle schattigst bos huisje waar we ontvangen werden en een kopje kruidenthee kregen. Daarnaast stonden nog meer huisjes waarin een aantal 2 persoonskamers zaten. We kregen een heerlijke trationele Ayurveda massage en werden ingesmeerd met een olie met een goed samengestelde kruiden mengsel. De full body massage duurde een uur en als leuke afsluiter een gezamenlijk stoombad in een 5 persoons hutje met op de grond allemaal kruidige blaadjes, das flink zweten kan ik je vertellen en je luchtwegen gaan goed open, maar wel super efficiënt. Echt een geweldige ervaring en een hele ontspannende belevenis.