Lekker luxe hoor slapen in het Hilton en wat een ontbijt, werkelijk alles wat je je maar kon wensen was aanwezig. In de na middag worden we opgehaald om op woestijn safari te gaan. Tijd in de ochtend om op pad te gaan.

We gingen met de metro naar het hoogste gebouw van de wereld, de Burj Khalifa, deze is 828 meter hoog. We stonden ervoor en dachten willen we hier op voor ruim 30 euro pp? Nee, we besloten om het niet te doen en beneden bij de fontein te kijken. Toen Lesley en Jairo net even koffie gingen halen was er een watershow, deze duurde slechts een paar minuten en toen de mannen terug kwamen met de koffie was de show al voorbij. Maar niet getreurd we gaan hier zeker terug komen. Want je geloofd het niet naast de skyscraper ligt de grootste Mall van de wereld. Deze Dubai Mall is nog veel groter en nog luxer dan de mall die we een dag ervoor gezien hadden. Deze mall heeft maar liefst 1200 winkels, een ijsbaan en een aquarium. In de luxe vleugel spotte Lesley een Rolex winkel van 3 etages. Dus zelfs hij wil hier terug komen.

Door een stoere witte vierwiel aangedreven terreinwagen werden we eind van de middag opgehaald om de woestijn in te gaan. Je rijdt een uur en warempel je zit in de woestijn, prachtig koper rood zand, vloeiend geglooid. We stopten eerst bij een plek om te verzamelen. Met tientallen witte scheurijzers vertrokken we tegelijkertijd de woestijn in. Met hoge snelheden scheuren ervaren chauffeurs in een kolonne over de woestijnduinen en de 4×4 ’s worden ook vaak driftend zijwaarts langs de duintoppen gestuurd, je valt net niet op je zijtje. Doodeng vond ik het, daardoor hadden de kids het nog meer naar hun zin, moet je die bange moeder nou zien lachten ze.

Onderweg werd gestopt om foto’s te maken van het prachtige zandlandschap en we genoten van de zonsondergang. Na deze stop nog even stunten in het zand en daarna gingen we veilig in een bedoeïenenkamp genieten van een Arabische dinerbuffet.

Wat een heerlijke maar ook een beetje spannende dag was het geworden.