Half januari vertrokken we met z’n vijfjes naar het wereld deel Azië, precies gezegd naar Dubai, gelegen in het Midden Oosten.

Dubai is één van de zeven emiraten van de Verenigde Arabische Emiraten (VAE). Een emiraat is een provincie die door een sjeik of emir wordt bestuurd.

DE VAE wordt gevormd door: Abu Dhabi, Dubai, Sharjah, Fujairah, Ajman, Ras al-Khaimah en Umm al-Qaiwain.

Er is veel olie, dus veel geld en de emiraten worden in een hoog tempo gemoderniseerd. Dubai, van een zandbak tot een wereldstad in 15 jaar. Er wordt nog steeds gebouwd, de stad is nog lang niet klaar en ze zijn nog steeds flink bezig. Duizenden arbeiders uit vooral India, de Filipijnen en Pakistan die vaak voor lage lonen de bouw werkzaamheden moeten doen. Het grootse deel van de bevolking is trouwens migrant maar liefst 85%. Dubai is een multicultureel land met wel 200 nationaliteiten. Er wonen wel veel meer mannen dan vrouwen in Dubai.

Wat konden wij verwachten van Dubai, we hebben vele verhalen al gehoord, van mensen die zeiden eens maar nooit meer tot mensen die zeggen, echt leuk om te bezoeken ik wil vaker. Omdat we in Dubai moesten overstappen om bij onze eindbestemming te komen besloten we om er voor 3 nachtjes een stopover te maken, dat moet wel genoeg zijn om een indruk te krijgen.

Vroeg in de morgen landen op de luchthaven en we werden opgehaald om naar ons  hotel gebracht te worden, om de hoek bij het winkelcentrum Mall of the Emirates. Natuurlijk besloten we daar dan ook direct naar binnen te gaan en een leuke lunchtent te zoeken, we hadden vernomen dat er ongeveer 100 restaurants zaten dus dat moest vast wel lukken.

Toen we binnen kwamen keken we onze ogen uit, in dit winkelparadijs zitten wel 500 winkels, verdeeld over 4 verdiepingen. Er zit zelfs een reuze grote ski indoor hal in. Niet te geloven gewoon, je kan daar binnen gewoon Skiën en/of Snowboarden terwijl het buiten boven de 30 graden is.

Het was moeilijk kiezen bij welk restaurant we gingen eten maar met een paar mensen in ons gezelschap die vrijwel of geen vlees eten besloten we te kiezen voor een Libanees restaurant. Lekker veel groenten, linzen en kikkererwten gerechten, baba ghanoush, falafel en pitabrood en smullen maar. Daarna flink wat shoppen. De dames hadden slippertjes nodig.

In de avond werden we opgehaald voor een rivier cruise. Op een gezellige boot die vol met Indiërs zat en wij voeren we tussen de mooi verlichte gebouwen van de skyline van Dubai, op de boot was ook een lekker Indiaas buffet en we werden met een dans en goochel show getrakteerd. Nou hoefde dat entertainment gedeelte niet van ons, maar gelachen hebben we wel.

Cheyenne werd door de strenge danser toch wel enigszins gebiedend gevraagd of ze mee wilde dansen en Jairo was het hulpje van de goochelaar die duidelijk onder invloed was van iets (drank of drugs), die man had vuurrode ogen en kwam niet uit zijn woorden en Jai maar goed mee doen met zijn meestal mislukte trucjes. Werkelijk de slappe lach kregen we ervan, maar het Indiaanse publiek vond het prachtig en bleef maar klappen voor onze (talentvolle) kinderen.