Inmiddels is het alweer 12 jaar geleden dat ik met deze blog ben begonnen. Ooit bedoeld om mijn zoektocht naar geluk te omschrijven. Omdat de kinderen groot waren en ik weer ruimte in mijn hoofd had voor nieuwe ideeën en uitdagingen, begon ik te fantaseren over een tweede huis. Al snel waren mijn man en ik erachter dat dit huis in Spanje moest liggen. We begonnen onze zoektocht naar het Spaanse geluk.

We maakten ontzettend veel mee, eerst het voorwerk daarna de zoektocht naar een geschikt huis, later het verbouwen van het aan renovatie onderhevige pand wat we gekocht hadden en toen het genieten van het hebben van zo’n tweede huis. Ik kon mijn lol op met bloggen, ik had genoeg heerlijke onderwerpen om over te schrijven.

Maar eerlijk is eerlijk soms ook de zorgen beschrijven die erbij komen kijken, want een tweede huis hebben brengt ook flink wat zorg met zich mee, hoewel dat allemaal luxe problemen zijn natuurlijk. Maar ik kan ook mijn hart luchten op papier over de dilemma’s die je soms hebt, de vraag kan zijn, willen we er ooit permanent gaan wonen, of willen we dat juist niet. Maar ook komt het wel eens bij ons op, als we het gedoe eromheen zat zijn, gaan we het verkopen of niet.

Inmiddels hebben we het huis dit jaar al 8 jaar. Wij en onze familie genieten er nog steeds met volle teugen van. Deze blog blijf ik dan ook vullen met onze Spaanse belevenissen en gedachtes maar dat niet alleen ook vul ik deze blog vaak met andere avonturen aan.

Zo ga ik dat nu ook doen, in 2019 waren we 30 jaar getrouwd en we wilden graag een mooie reis maken met ons gezin (dit keer niet naar Spanje). Hoe bijzonder is het in deze tijd dat je na al die jaren nog steeds in goede harmonie samen bent, met alles wat op ons pad is gekomen, dat moet gevierd worden.

Omdat onze dochter in 2019 een sabbatical genomen had en veel Aziatische landen bezocht had, wilden we een land kiezen waar nog niemand van ons geweest was.

Hoe deze reis die we begin 2020 gemaakt hebben verlopen is zal ik in de komende blogjes gaan beschrijven.