Wanneer je toch al in het hartje van Andalusië zit is het makkelijk om daarvanuit de  steden te bezoeken waar Zuid Spanje zo beroemd om is. De koningssteden. Maarja welke kies je dan als je maar 1 dag te tijd nog hebt. We besloten om met Marianne en Djinder naar Sevilla te gaan. Net geen 2 uurtjes rijden van ons huis.

Als je in 1 dagje de highlights wil zien is het wel handig als je de stad al een beetje kent. Gelukkig zijn wij er al diverse keren geweest en beschik ik ook over een goed richtingsgevoel. Dus deze dag was ik de gids. We begonnen bij Plaza de España mijn favoriete plein in Sevilla, de gebouwen die rondom het halfronde plein liggen worden nog steeds gebruikt door de overheid.

Onlangs was dit plein ook nog op tv bij het programma brieven aan Andalusië te zien. Een prachtig programma vind ik, zeker gaan (terug) kijken raad ik aan.

Het plein ligt net even buiten het historische centrum maar prima te lopen. Het was eind september maar nog steeds bloedje heet. Onderaan de gebouwen staan tegelmozaïeken waarop alle Spaanse provincies zijn afgebeeld. Ik vind het zo leuk dat ons piep kleine dorpje Villanueva de Tapia daar ook op afgebeeld staat. Helemaal rechts in de bovenhoek van Malaga.

Onze vrienden zochten natuurlijk het tegel plateau op van de provincie waar hun huis in ligt.

Daarna liepen we door het prachtige park Maria de Louisa, langs de universiteit (wat een oude tabaksfabriek ooit geweest was) zo  naar de binnenstad. Alles ziet er zo verzorgd uit in Sevilla en er komen steeds meer leuke hippe restaurantjes bij. Maar de prijzen zijn nog steeds prettig op het terras. Niet zoals Marbella waar je 2 a 3x zoveel voor een wijntje betaald.

Bij Real Alcazar (het koninklijk paleis) stond een belachelijke lange rij, dus een bezoek daaraan hadden we maar overgeslagen. Rondom de kathedraal van Sevilla met de Giralda toren was het erg druk daarom togen we naar de Joodse wijk Santa Cruz. Gezellig die kleine straatje door struinen. We waren wel weer toe aan een drankje.

Na lekker nog wat rondgelopen te hebben in het oude en nieuwe gedeelte van de stad sloten we deze heerlijke zonnige dag af bij de moderne paddenstoelen van Sevilla die een houten constructie hebben, heel bijzonder. Het was wederom een heerlijke dag en super gezellig zo samen.