Na ons fantastische weekend in Ameland moest ik nog slechts 1 dagje werken, daarna had ik 2.5 week vakantie. Gelukkig is het op mijn werk mogelijk om 4 weken vakantie bij te kopen per jaar, daarom kan ik 8 weken per jaar vrij zijn. Perfect voor mij om zo elk kwartaal een bezoek te brengen aan ons prachtige huis in Spanje.

Gewoon even helemaal niks doen de komende dagen, geen werkweek van 36 uur en 8 uur reizen. Het enige waar ik zin in had was blaadjes vegen en onkruid uit de tuin halen. Het weer was nog steeds fantastisch, 28 graden, terwijl in Nederland de herfst zich al aankondigde.

Helaas zijn er een aantal leuke restaurantjes gestopt de afgelopen tijd maar er zijn ook gelukkig een paar nieuwe bij gekomen. Dat was ook deze vakantie onze missie om deze uit te proberen. Wat een leven!

In Iznajar is Casa Tinajas nieuw en wat zijn we blij met dit nieuwe leuke plekje. Het is leuk binnentuintje met slechts een aantal tafeltjes. De kaart is wel wat klein. Het is klein van formaat, het zit namelijk in een glazen kaarsenhouder met daarop ook nog eens hele kleine lettertjes, niet echt handig. Tevens staan er niet veel gerechtjes op. Maar wat je kan bestellen is echt heel lekker. Hier gaan we zeker terug komen.

We hadden ook een tip gekregen om naar een Gastrobar te gaan in Algarinejo, dit fenomeen is helemaal hip in Spanje. Bij La Huella vind je een verborgen pareltje, wat hebben we daar heerlijk gegeten zeg, in tijde niet zo’n lekkere salade gegeten. Maar het hoofdgerecht was ook top. We willen zeker meer van de kaart gaan uitproberen, alles is met zorg bereid.

Niet nieuw maar wel weer eens een keer bezocht, het restaurant wat het dichtst bij ons huis ligt. La Paloma

We gaan daar niet heel vaak eten misschien maar 1x per jaar want het is iets duurder dan onze favoriet maar we hebben weer genoten en het zat helemaal vol aan einde van de avond, de meeste Spanjaarden komen namelijk pas rond half 10 eten.

Maar Casa Manolo blijft onze favoriet en daar zijn we deze vakantie diverse keren wezen eten. Zo ook met onze vrienden om Ibolja haar verjaardag te vieren. Proost!

Wat genieten we weer van ons huis en de omgeving. Stiekem droom ik ervan om hier toch wat vaker naar toe te gaan, maar dan een paar maanden achter elkaar. Wie weet neem ik een keer een sabbatical. Ik moet dan wel wat vaker thuis gaan koken en nog harder werken in de tuin anders groei ik dicht hier. Alles is hier zo lekker en zo betaalbaar.