We willen wat leuks doen als jullie 30 jaar worden, kunnen jullie het weekend van jullie verjaardag vrij houden? Dit hadden we gezegd tegen onze zoon en schoondochter, maarja je weet nooit of dat in goede aarde valt. Gelukkig reageerden ze spontaan, leuk zeiden ze en we mogen zeker niet weten wat we gaan doen?

Dat klopt helemaal, het moest tot de laatste dag aan toe een verrassing blijven. Ondertussen ging ik goed nadenken wat ik nu precies wilde gaan doen met ze. Ideeën genoeg in binnen en buitenland om onze grote zoon Jairo te verrassen maar uiteindelijk is het Ameland geworden want het allerleukst zou natuurlijk zijn als Daisy haar familie er ook bij zouden zijn, zij werd tenslotte ook 30 jaar. Dus in het geheim hebben de moeders een leuk plannetje bedacht. Beide families gingen een huisje reserveren in het verjaardags weekend van 15 en 16 september. Er werd een leuk programma gemaakt, de boodschappen werden in huis gehaald en op 13 september kwamen Jairo en Daisy naar ons huis toe.

Toen we de snelweg op reden richting Alkmaar hebben we het ze maar verteld, ze reageerden spontaan, ik ben nog nooit op een Waddeneiland geweest zei Daisy. Toch hadden ze een klein vermoeden, want Daisy had op haar moeder haar i-pad iets gezien over Ameland. Ja dat klopt wel zei ik want ik heb advies gevraagd aan je moeder voor lunch gelegenheden die jou zouden aanspreken. Daisy haar ouders komen die ook dan zei Jairo, nee natuurlijk niet joh, ik had alleen advies nodig. Oeps zouden ze wat door hebben?

We moesten nog haasten want iets wat nooit gebeurd gebeurde nu wel, we stonden ruim een uur in de file bij de afsluitdijk. We wilden namelijk ook onderweg langs St Annaparochie waar we 5 jaar gewoond hebben en we moesten ook nog even langs bij mijn vriendin Gerbranda, zij komt van Ameland en had een speurtocht voor ons gemaakt voor op het eiland. Uiteindelijk kwamen we half 5 bij het huisje aan.

Ik bedacht de smoes dat we een rondje park deden en daarna ergens wat zouden gaan drinken, ik kreeg een appje en zei dat mijn collega mij appte met de vraag of ik een foto van haar huisje op ons park wilde maken die ze onlangs gekocht had, ze had me de locatie gestuurd. Dus wij op zoek, omdat ik beetje op mijn telefoon zat te turen of ik nu links of rechts af moest, zei Jaro geef maar hier, ik doe het wel. We kwamen zo bij een huis aan waar gek genoeg volgens Daisy net zo’n auto stond als haar ouders pas gekocht hadden. Hadden ze het nu door? Nee hoor, niks in de gaten, toen ik ineens op de deur ging kloppen, keken ze me beide verbaasd aan, zo van wat doe jij nou? Het ging natuurlijk allemaal heel snel en ineens hadden ze het door, lachend kwamen Daisy haar familieleden hun verwelkomen. VERRASSING!!!

Dit hadden ze toch niet verwacht, we gingen lekker taart eten met elkaar. De eerste avond deden we rustig aan want alles moest natuurlijk even landen.

Op zaterdagochtend eerst ontbijten en daarna gingen sommige zwemmen. De laatste familieleden kwamen met de boot aan, dus uiteindelijk waren we met een groep van 17 man en we gingen met elkaar lunchen op het strand.

Daar werd een quiz gedaan, wie kent Jairo en Daisy het best. Het was leuk dat er vragen bij zaten die zelfs de jarige niet van elkaar wisten.

Na de lunch gingen we de Speurtocht doen en we werden in 3 groepen verdeeld, we kregen opdrachten en zo moesten we allemaal letters verzamelen. Met deze losse letters moesten we op het eind proberen een woord te maken die te maken had met Ameland. Toen we om 6 uur in het pannenkoek restaurant onder de Vuurtoren kwamen was mijn vriendin Gebranda daar ook bij. Zij onthulde het woord: NOBELTJE.

Een typisch Amelands drankje, Jairo en Daisy kregen een lekkere fles van haar en voor de winnaars groep van de puzzeltocht was er een grote fles met celebrations.

Wat een gezellige dag was het geweest. Op zondag, Jairo zijn verjaardag, werd er flink gebruik gemaakt door de kleine en grote kinderen van het zwemparadijs en wederom gingen we samen lunchen, dit keer in het dorpje Hollum. S’middags werd er gewandeld, hardgelopen (door Jairo) en gefietst naar Ballum. Daarna gingen er al een aantal weer terug naar het vaste land met de avondboot. De rest ging eten bij Dolores, een super lekker restaurant. Daar was voor ons ook nog een verrassing want Jairo en Daisy namen dit etentje voor hun rekening. Bedankt jongens.

Op maandag was Daisy jarig en werd er wederom flink gezongen maar dat niet alleen we hadden nog een jarige in ons midden. In Nes gingen we lunchen om de hoek bij het ouderlijk huis van Gerbranda en daar werden we door de jarige Elvira getrakkeerd. Super!

Wat hadden we met elkaar genoten van dit prachtige weekend en het weer was ons ook nog eens gunstig gezint, alleen maar zon.

Net zoals het gezicht van de 30 jarige alleen maar blij en zonnig en zo zien vaders en moeders hun kinderen maar wat graag.