De verjaardag van Lesley was nog niet over, we hadden de avond nog.

Op een groot landgoed, in het hart van Andalusië, ligt hotel La Bobadilla, de entree van dit hotel ligt slechts op 3 km afstand van onze Haciënda la Suerte. Klein verschilletje in overnachting prijs, je betaald daar per nacht met z’n twee net zoveel als je bij ons per nacht met z’n twaalven betaald en dan hebben we het nog over de goedkoopste kamer want je vindt er ook kamers oplopend tot €600 per nacht.

Alles is daar poepie chique. Je hebt diverse restaurants op het complex maar als niet hotel gast mag je er maar bij 1 eten voor het diner: La Finca en dan nog gaat dat niet zomaar, je moet reserveren. Aangezien het hotel ook vaak gebruikt wordt voor bruiloftsfeesten is er niet altijd plek. Ons is ook verteld dat de koning van Spanje het hele complex soms af huurt daarom noemen wij het hotel van de koning. Ik vind het er geweldig en we hebben hier al 2x eerder gedineerd, in de winter zaten we binnen en in de zomer buiten voor het restaurant en dit keer liepen we door het restaurant heen naar de achtertuin. Wat een geweldige plek, voorheen mocht je alleen op deze plek eten als je ook een kamer hebt geboekt. Echter nu hebben ze het terras in tweeën gedeeld. Boven mogen ook niet gasten eten en op een lager gedeelte, vol privacy mag je alleen eten als gast. Het uitzicht is werkelijk schitterend.

Ik had van te voren aangegeven dat het om een verjaardag diner ging van mijn man, dus we werden verwelkomt met een glas cava van het huis. De bediening was keurig, we hadden gekozen voor het menu van €60. Voor Spaanse begrippen duur maar het was het helemaal waard, alles was exclusief en speciaal en met zorg bereid.

Heel toevallig heette de wijn die we dronken ook Elvira en kwam uit deze streek. We hadden een geweldige avond en voelde ons zo rijk, je zag ook dat de gasten die er zaten centjes hadden iedereen zag er keurig uit en daardoor voelde wij ons helemaal heel erg bevoorrecht dat we hier ook konden eten. Eten in zo’n restaurant doe je niet zomaar maar alleen met speciale gelegenheden en je moet er even voor sparen. Schijnbaar gaat het goed met de economie want later op de avond zagen we dat alle tafels allemaal bezet waren.