Zelf houd ik altijd erg van verrassingen, ik vind het leuk als iemand moeite voor je doet om er iets speciaals van te maken. Wie goed doet wie goed ontmoet zeggen ze altijd. Maar het belangrijkste is dat ik het ook leuk vind iemand blij te maken met iets leuks.

Voor Lesley zijn 53ste verjaardag had ik een boottocht geregeld. https://www.andalucianlaketours.com/nl/

Om 1 uur vertrokken we vanaf de steiger van het meer van Iznajar. Ik was eerst bang dat dit tijdstip te warm zou zijn, maar het was juist heerlijk, er stond een klein windje op het meer en de boot was overdekt.Onze vrienden Rob en Ibolja gingen ook met ons drieën mee. De eigenaar van de boot is een Nederlander en woont al een geruime tijd hier in Spanje. Hij heeft als enige een vergunning om met een motorboot op het meer te varen. Hij heeft diverse tourmogelijkheden, ik had voor nu de tour van 2.5 uur gekozen incl drankjes en tapas. Je kan zeker met 12 personen op de boot zitten. Dus met z’n vijven hadden we alle ruimte. We kregen eerst een lekkere cava. Proost lieverd op je verjaardag. We voeren naar de dam toe en gingen wat lagunes in. Omdat het het grooste stuwmeer is van Andalusie kun je nog al wat kanten op. We voeren nu onder de toegangsbrug naar Iznajar door, vorig jaar was hier een ernstig ongeluk gebeurd. Een ervaren piloot wilde stunten en vloog onder de brug door in zijn gyrocopter, door de laaghangende zon had hij niet gezien dat er achter de brug een elektriciteit kabel over het water gespannen was en vloog daar tegen aan, je kan wel indenken wat er toen gebeurde, vreselijk. De twee man die erin zaten overleefde het ongeluk niet. We voeren ook nog naar de oude brug toe, soms staat deze helemaal onder water maar vanwege de droogte de afgelopen jaren is deze nu mooi te zien. Kan je nagaan hoe laag het water staat nu. Wat een heerlijke dag, het was zo ontspannen en we genoten van de prachtige natuur, de warmte, het briesje en van de gezelligheid.