Elke keer wanneer Elvira in Spanje is proberen we iets te gaan doen wat ze nog niet eerder in Spanje heeft gedaan. Soms is dat voor ons ook een nieuwe belevenis maar soms hebben wij het al eerder beleefd. Dit keer besloten we naar het wolvenpark te gaan. Ik was daar 1x eerder overdag geweest, Lesley was er echter 1x overdag maar ook 1x s ‘avonds geweest bij de howling night. De eigenaar van het park gaat dan meehuilen met de wolven. Wat moeten we daar nu bij voorstellen dacht ik.

Om 7 uur moesten we in Antequera bij het Lobo park aanwezig zijn want we kregen eerst wat kleine hapjes te eten, dat was best goed verzorgd.

Het was een redelijk grote groep met voornamelijk Spanjaarden en een klein groepje anders sprekende. Daar werden wij bij geplaats en kregen de uitleg in het Engels.

Het park is kleinschalig en heeft behalve 60 wolven ook een paar andere dieren die er opgevangen worden.

Er zijn 5 wolvenroedels, verschillende soorten, 2 witte Alaska wolven en een aantal Europese en Iberische. Iedere roedel heeft zijn eigen stuk afgesloten grond, de dieren leven daar zoveel mogelijk zoals ze dat in het wild ook zouden doen. Ze zijn wel gesocialiseerd en niet zo schuw als in de vrije natuur, ze worden hier bestudeerd om de wolven beter te kunnen begrijpen.

Het is prachtig om te zien dat de wolven je al van veraf aan zien komen, ze staan je alvast te observeren als je stil staat bij de andere roedel. Er waren 2 roedels met jonge wolfjes, zo schattig. Je mag alleen op speciaal daarvoor aangewezen plekken stilstaan, dan weten de wolven dat ook, dat ze alleen daar mensen kunnen verwachten, dit is om hun natuurlijke gedrag zo min mogelijk te verstoren. Het eten wat ze krijgen tijdens de zeer informatieve tour is een klein snackje, want het echte eten gebeurd in alle rust. Het park maakt ook expres wat gaatjes onderin de hekken zodat de konijntjes daar zelf onderdoor kunnen lopen zodat de wolven ze zelf kunnen vangen want levend voer voeren mogen de begeleiders van het park niet, dat is verboden. De eigenaar van het park is heel vertrouwd met de wolven en alleen hij mag zich mengen met de roedel. Toen hij begon te huilen gingen de wolven meehuilen, ook de wolven van de andere roedels deden mee en dat was super bijzonder zo in het donker. Wat er allemaal verteld is over de wolven is teveel om hier te beschrijven maar het is super interessant. Ik raad iedereen aan hier een keer naar toe te gaan en je steunt het park ermee, ze doen goed werk, ze moeten toch al het vlees kopen wat de wolven eten en dat is behoorlijk wat kilo per wolf. Je kan ook een wolf financieel adopteren en je kan in de cadeau shop wat kopen om ze zo te ondersteunen. Lesley kreeg een mooi wolven t-shirt van zijn zus.