Wat vliegt de tijd als je het gezellig hebt. Na gisteravond nog even lekker een wijntje en hapje gedaan te hebben op het boven buiten terras gingen we nu ontbijten bij een restaurantje slechts een klein stukje lopen van het huis. Dat is zo lekker van een dorpshuis, je loopt zo overal naar toe. Aan de overkant van het huis zit zelfs een klein supermarktje.

We kregen na het ontbijt een kleine rondleiding door het dorpje. Pal naast het huis ligt een mooi beschilderde Spaanse trap, met de kleuren van de Spaanse vlag.

We liepen naar het kerkje en we hebben wat ver gezichten bekeken over het dorpje en over de valei. Het was super leuk om hier te zijn geweest maar nu gingen we weer verder want morgen komen ze naar ons toe rijden om daar de gezelligheid weer voort te zetten maar dan bij Haciënda La Suerte.

We hadden wederom besloten om niet in 1x naar huis te rijden en deze nacht hadden we een hotel geboekt in Baeza bij Palacio de Los Salcedo. Maar we gingen vooraf eerst Ubeda bezoeken, het ritje erheen duurden ruim 3 uur. We reden langs saaie vlaktes maar ook door een schitterend natuur gebied Sierras de Cazorla, Segura y las Villas in Jaen. Toen we in Ubeda aan kwamen keken we onze ogen uit wat een schoonheid. Het historische centrum staat op de wereld erfgoedlijst van Unesco. We waanden ons in de 16e eeuw en liepen langs Paleizen, fonteinen en kerken. Onzettend mooi, het was er wel uitgestorven. Heel bijzonder dat het zo stil was want dit is echt de moeite van een dagtripje waard dan wel in combinatie met Baeza. Omdat het ver van de toeristen zone afligt is een overnachting hier super goedkoop slechts €56 per nacht.

Het grote plein in Baeza was weinig sfeervol omdat het zo stil was daarom pakte ik mijn tripadvisor app erbij om een leuk restaurant te zoeken. De nummer 1 sprak ons aan en we werden niet teleurgesteld bij Taberna Casa Andres echt super goed gegeten, echt een aanrader!