Wij hadden in deze vakantie een mini vakantie gepland. We hadden een afspraak met vrienden zo’n 5 uur bij ons vandaan. We hadden geen zin dat op 1 dag te rijden daarom besloten we er een leuk uitje van te maken en een stop te maken na ongeveer 2 uur rijden.

Bijna 11 jaar geleden toen we zelf nog geen huis in Spanje hadden maar wel wilde plannen hadden deden we een reisje langs verschillende b&b’s om zo te kijken hoe zij het avontuur hadden aangepakt. Ook wilden we ideeën op doen van zo willen wij het wel en zo willen we het niet zelf doen. We begonnen toentertijd bij een B&B in Sella toen in Hondon de las Nieves en onze derde B&B van die trip was bij Casa Paco in Velez Rubio. Zie het verschil van toen en nu.

Wat waren wij toentertijd onder de indruk van hoe Corina en Pascal het allemaal voor elkaar hadden. Ze hadden een prachtig bedrijfje opgezet in een zeer landelijk stuk van Andalusië. Geen toerist te bekennen maar oh zo’n leuk Spaans dorpje. We wisten gelijk zoiets willen wij ook, alleen niet zover van Malaga af en het liefst ook niet zo ver van de luchthaven af, maar wel uit de toeristenzone en we wilden ook zo’n prachtige landelijke oude Spaanse boerderij zelf hebben. Je kan dus wel zeggen dat dit bezoek van toen onze inspiratiebron is geweest. Daarom vonden we het nu zo leuk om na bijna 11 jaar hier weer terug te komen en de veranderingen te bewonderen en hier ook weer een nachtje te blijven slapen, in de zelfde kamer.

Corina en Pascal zijn fantastische hosts, we kregen hartelijk dikke zoenen en gelijk een heerlijk glas wijn in ons hand, ze hadden zelfs onze geadopteerde olijfboom versierd.(goed kijken)

Dat was toentertijd een geweldig idee van ze, ze hadden een groot stuk grond en daar wilden ze olijfbomen op planten, iedere gast kon toen een olijfboom adopteren door een geld bedrag in te leggen en als dank krijgen we elk jaar een flesje olijfolie van onze eigen boom thuis in Nederland afgeleverd door hen zelf. Super leuk bedacht. Zie de foto van toen (wat waren we nog jong)

En de foto van nu. We waren onder de indruk van de veranderingen, toen was het al mooi maar nu nog mooier. Ze hadden een groter zwembad en andere tegels en er waren een paar verbouwingen geweest, een appartement en een mooie buiten keuken. De bomen waren meer gegroeid en het zag er allemaal idyllisch uit.

Omdat ze niet in het toeristische gedeelte zitten, zit daar ook geen Hollandse club, waar velen geëmigreerde mensen zich bij aansluiten als ze in het buitenland wonen. Nee zij zitten helemaal tussen de Spanjaarden en zijn ook echt 1 van hun geworden. We waren onder de indruk van hoe vloeiend ze Spaans spraken en hoeveel Spaanse vrienden ze hebben. Dat zagen we goed omdat we mee met ze gingen naar een Padel wedstrijd, een super populaire sport in Spanje. Wat wel iets weg heeft van tennis en squash maar toch heel anders is.

Het was heel leuk om ze weer te ontmoeten en we spraken af dat ze als ze in de gelegenheid zijn ook ons huis een keer komen bewonderen als wij er zijn. Want ondanks dat ik hun hun huis een paleisje vind, vind ik stiekem ons huis nog ietsje mooier en wil ik dat ook graag laten zien.