Ik had van te voren aan Paco gevraagd of hij in de tuin het onkruid wilde bestrijden en ook of hij het terras wilde schoonmaken, want om nu direct in de stress te schieten als we aankwamen wilden we niet. Het huis lag er dus perfect bij. Hier en daar alleen wat verdord onkruid om weg te halen maar dat was te overzien. We liepen direct naar het zwembad om de nieuwe tegels te bewonderen.
Het was wel even een duur grapje van €4000 maar we vonden het prachtig geworden.
De Spaanse temperaturen waren hoog en dat was even wennen daarom besloot ik niet teveel buiten te doen maar binnen in de studio even alles te ordenen, alles klaar zetten voor het schoonmaak team die nadat de gasten uit gecheckt zijn aan de slag gaan. We hebben van het linnengoed alles 2x. Een set wat in het huis ligt en een set voor de verschoning. Het is handig als je alles op de juiste plek hebt liggen zodat het direct gepakt kan worden.
Het zijn immers 6 dekbed hoezen en lakens en 36 handdoeken en dan nog wat theedoeken, keukenhanddoekjes en schoonmaak doekjes. Alles wat gebruikt is kan dan rustig gewassen worden, want dat lukt niet op de dag van de wisseling.
Ik zet voor het hoogseizoen begint ook in de studio al de waterflesjes, flesjes cava, wc rollen, keukenrollen en een paar start afwasblokjes klaar per familie die gaat komen. Dit voorwerk is makkelijk voor de schoonmaak.
Ik maak natuurlijk zelf ook vaak het huis schoon als wij gasten hebben gehad en ik kan je vertellen dat dat een behoorlijk klus is want het huis is heel groot maar ook het bijbehorende terras is mega en je bent daar echt uren mee bezig, wij moeten aan het schoonmaakteam €130 betalen. Gelukkig is het uurloon in Spanje redelijk anders zou het onbetaalbaar zijn.
Na een dagje ordenen van mijn kant en het goed schoonmaken van het zwembad en het zwembad terras van Lesley zijn kant besloten we s’avonds naar Iznajar te gaan om te eten. Nog steeds als we komen aanrijden zijn we geïmponeerd, het dorpje ligt zo mooi op een rots te pronken en daaromheen is het prachtige blauwe meer. Echt een plaatje. Heel jammer vinden we het dat je niet meer kan eten bij het blauwe potten straatje. Maar het is nog steeds een ideaal plekje voor mooie foto’s, ook in de avond. Iznajar is een liefelijk rustig Spaans dorpje en het is heerlijk daar rond te lopen en de prachtige verlichte straatjes te bewonderen. Er zijn genoeg leuke restaurantjes voor ieder wat wils en er is zelfs nu een nieuwe hippe bij: Casa Las Tinajas Terraza y Bodega helaas was deze nu niet open dan maar lekker Spaans bij hun buren eten bij Bar Abuela Maria Cuatro Esquinas.