Helaas toen ik thuis kwam op 6 mei stond ons huis nog steeds in de steigers. Onze stukadoor Brian was nog steeds niet klaar. Hij had nog wel zo beloofd dat alles in april nu eindelijk klaar zou zijn, nou echt niet. Hij had inmiddels wel de voor en achterkant klaar en hoewel hij eerst zei dat dat niet geverfd hoefde te worden kwam hij daar nu op terug, je kan het beter maar gelijk verven Lesley zei hij, nu de steiger er nog staat. Lesley heeft dus terwijl ik lekker vakantie aan het vieren was in Taiwan, hoog eng op de steiger gestaan om alles mooi wit te maken zodat ik blij zou zijn als ik terug kwam, wat een topper die man van me.

Op 6 mei zou de steiger afgebouwd worden en aangezien ik die dag nog vrij was kon ik dat mooi in de gaten houden. Toen er om 12 uur nog niemand was werd ik ongerust, want de volgende morgen zouden er 4 man op de stoep staan om de veranda te plaatsen. Helaas had onze Brian niet zo goed geschakeld met de steigerbouwers en ze bleken niet te komen. Nu werd ik echt kwaad, dat het nu al bijna een jaar duurt voordat ons huis afgestukt is omdat hij totaal geen planning heeft en er elke keer wat tussen komt bij hem, had ik hem echt op zijn hart gedrukt dat de steiger weg moest zijn op 6 mei. Je komt hem zelf maar afbreken zei ik tegen hem. Nou daar kwam hij, met sorry, sorry, maar zo’n groot bouwwerk kun je natuurlijk nooit alleen afbreken, dus Lesley en Jairo kwamen eerder van hun werk om hem te helpen. Zelfs ik die net 13.5 uur in het vliegtuig gezeten had heb geholpen. Het ging niet helemaal goed en Lesley moest een stukje staal opvangen.

Ik was heel blij dat de steiger na 4 uurtjes eindelijk weg was en de veranda bouwers  tenminste aan de slag konden. Ze werkten snel en zorgvuldig en binnen 2 dagen stond de veranda er. Hoera!Het is zo ontzettend mooi geworden, de bouwer van de winkel de Woonzaken was zelf ook trots en vroeg of ze foto’s mochten maken voor hun website. Ze plaatsten een paar spulletjes van hun zelf en onze tuinstoelen en er werd een ware fotoshoot gehouden met figuranten en een glas cava in de hand en al.

Later kon ik me uitleven om zelf de inrichting te gaan verzorgen. Het weekend erop heb ik namelijk spullen gekocht bij de Ikea en de Kwantum en het plaatje was compleet. Ik ben er zo blij mee wat is ons huis mooi geworden zeg. De tuinkamer past er perfect bij.

Onze stukadoor moet nu alleen de zijkant nog stuken en de muurtjes bij de tuin, maar natuurlijk was onze DJ stukadoor nog een een paar daagjes tussendoor naar Frankrijk voor een dj klus. Dus ik hoop dat het eind juni toch echt klaar komt.

Inmiddels heb ik het tuinhuisje ook wit geverfd en we krijgen ook nog een nieuwe schutting tussen ons en de zij buren en daar ben ik blij mee want deze is echt aan vervanging toe. S’avonds ziet de serre er ook zo mooi uit met de lampjes en het is inmiddels een zeer geliefd plakje van ons geworden. Maar waar ik niet blij mee ben is dat onze buren van 2 huizen verder waarvan onze achtertuin grenst aan hun grond ook een palen schutting willen gaan neerzetten, pal achter ons muurtje en zo ons hele uitzicht willen gaan ontnemen. Aan de ene kant 2 huizen verder woont de zus en 2 huizen verder aan de andere kant woont haar broer en de grond is van hun beide. Hun terras is dus mijlenver weg en we kijken elkaar niet in de ogen als we buiten zitten. Dus ik begrijp het helemaal niet waarom ze dit doen.

Het zijn ontzettend rijke mensen en doen gewoon waar ze zin in hebben, helaas gunnen ze hun buren geen uitzicht, ik ben daar best een beetje ziek van. Ik heb dit huis toch ook gekocht vanwege het mooie uitzicht. Ze houden ze zich aan de regels, 30 cm van de erfgrens en max 2 meter hoog, ik kan er niks tegen doen. Maar ik vind het zo jammer dit. Eerst stonden er brandnetels en kleine boompjes nu willen ze er gras en ik denk dat de zus haar paarden hier wil laten lopen, de andere kant heeft haar broer nu bij zijn tuin getrokken en tussen hun land hebben ze een peperdure kant en klare haag gezet van 30 meter maar ze hadden ook best een andere oplossing kunnen bedenken voor de afscheiding tussen hun grond en hun buren dan hoge palen maar ons wordt niks gevraagd, gewoon mede gedeeld. Geld hebben maakt soms ook egoïstisch.

Het enige wat ze ons niet kunnen ontnemen is ons uitzicht vanuit onze slaapkamer, dat blijft want er mag niks gebouwd worden, een schrale troost!