We kochten op het station een kaartje voor de hoge snelheidstrein weer terug naar Taipei. De meest snelle die er 2 uur en 10 min. over doet hadden we eigenlijk ruim van te voren online moeten bestellen, maar nu hadden we ook nog wel een snelle hoor deze deed er maar 20 minuten langer over, ook prima te doen.

De laatste dagen van onze vakantie was het weer niet echt mooi geweest, veel regen buitjes ook vandaag was geen regen loze dag maar desondanks genieten we toch enorm. Het is een bijzonder land, heel anders dan de Aziatische landen waar we tot nu toe zijn geweest. Dat waren er voor mij maar 2 namelijk Thailand en Maleisië maar Cheyenne was natuurlijk naar meer landen geweest, zij was behalve naar de zelfde als ik ook nog naar Cambodja, Laos, Vietnam en Myanmar geweest. Misschien lijkt Taiwan wel meer op China, maar daar zijn wij niet geweest, (Jairo en Daisy wel) dus dat kunnen wij niet vergelijken. Maar ik denk zelf dat het meer op Japan lijkt, misschien niet zozeer de natuur maar wel de mensen. Taiwanezen zijn erg beleefd, modern en ruimdenkend. Het is zelfs het eerste Aziatische land waar het homohuwelijk is toegestaan, super fijn! De prijzen liggen in Taiwan ook wat hoger dan in de meeste Aziatische landen, de mensen hebben het goed hier.

Het leuke van de stad Taipei vind ik wel dat je tussen de hyper moderne flats gewoon een mooie gekleurde tempel ziet staan.

Naast de uitbundig verlichte reclame borden zie je ook gewoon een klein food karretje staan. (Maar ook veel brommertjes) Ze zijn dol op kleine hapjes zo van de straat af te kunnen eten.Heerlijk zoete hapjes zoals de bananen pannenkoekjes, de lekkere gevulde cakejes en de ijs rol met pindaschaafsel. Maar ook de hartige ei prei pannenkoekjes, de oesterpannenkoek, de dumplings en de beef noodle soep. Wanneer het niet te gek leek hebben we het allemaal geprobeerd.

Ons hotel van die avond was wat duurder, €90 per nacht, maar wel dichtbij het Mainstation en midden in de buurt waar alles gebeurd. We konden deze laatste avond nog even gezellig winkelen bij de moderne winkels maar ook nog lekker eten bij de vele eet karretjes die her en der verspreid stonden. Cheyenne had zich zelf verwent met een mooi tasje van het merk Coach die Nederland geen winkel heeft en toen liepen we nog langs de 101 toren die mooi verlicht was.

De toren was nu niet meer in de wolken gehuld, het weer was helder maar het was nu wel donker en daarom leek het ons leuker om morgen hier terug te komen rond 18.30 en dan naar boven te gaan. Dan pakken we het uitzicht bij licht nog mee maar zien we ook het uitzicht als het donker wordt, daarna gaan we door met de metro naar de luchthaven voor onze avond vlucht dachten we. Maar het liep iets anders.