Mijn dochter was vroeg uit de veren want zij werd opgehaald door de duikschool. Ik zei het niet tegen haar, maar ik vind het allemaal maar spannend, daar blijf je toch een moeder voor ook al is ze al 26 jaar, ze gaat toch 35 meter onder water, brrr loslaten die moederkloek gevoelens. Ik besloot me daarom nog maar even lekker om te draaien en wat te gaan uitslapen. Ik doezelde weg maar werd helaas wakker van een behoorlijk gekletter op het dak. NEEEEE het regende en niet zo’n klein beetje, het was 1 mei en officieel begint dan het regen seizoen in Taiwan, nou dat werd behoorlijk waar gemaakt. Daar gaat mijn heerlijke voorgenomen stranddagje. Ik had nog wel  een nieuw badpak gekocht, die zat dus ook voor niks in mijn rugtas.

Toen ik beneden kwam in het leuk aangeklede hostel voelde ik me een beetje verloren, ik hoor altijd dat het zo leuk is in Hostels om mensen te ontmoeten en dat het echt niet alleen jongelui zijn. Nou hier waren alleen maar jongeren, ik kon hun leeftijd moeilijk inschatten maar het leek net alsof ik in een ruimte zat met kinderen die op schoolreisje waren. Misschien waren ze wel net zo oud als mijn dochter maar ze leken veel jonger. Dat Taiwanezen beleefd zijn had hier ook zijn nadeel, iedereen was erg op zich zelf en maakte geen enkel contact met elkaar. Na het aparte maar beste lekkere ontbijt besloot ik maar wat te gaan wandelen en vroeg ik om een umbrella. Helaas de jongen achter de bar verstond nauwelijks Engels. Met handen en voeten probeerde ik het uit te leggen en toen kreeg ik een klein pakje waar een regenjasje in zat. Nee, ik ging weer verder met gebaren maken en ja toen begreep hij het. Ik wilde net naar buiten lopen en toen kwam er een Westers meisje aangelopen en lachte vriendelijk en begon gelijk met me te praten, ze kwam uit Slovenië en vertelde dat ze in Taipei had gewoond voor twee jaar en dat ze nu nog even vakantie aan het houden was en daarna ook weer naar huis ging. Zullen we samen wandelen vroeg ze vriendelijk, ze had een mooie wandeling op het oog van 7 kilometer in het natuurpark wat hier naast lag. Ik vertelde dat ik dat graag gedaan had maar dat ik op tijd terug moest zijn omdat mijn dochter aan het duiken was en over niet al te lange tijd weer hier zou zijn. Nou dan zie ik jullie vanavond nog wel zei ze. Toch nog contact gemaakt dus in een hostel!

In de stromende regen ging ik dus helemaal in mijn uppie het plaatsje Kenting verder verkennen, het bestaat voornamelijk uit een lange straat met aan beide zijde winkels, echt van die badplaats winkels, met strandspullen, kleding en restaurants. Het stukje strand waar we gisteren waren was het toeristen strand met een strandtent om lekker te chillen. Het strand waar ik nu liep was meer een stukje natuur, je mag hier ook niet zwemmen, het loopt hier snel stijl af en je hebt er stromingen. Maar wel prachtig om te zien. Na een uurtje wandelen in de regen had ik het wel gezien. De vuurtoren en het natuur park waar dit plaatsje om bekend staat heb ik niet bezocht vanwege het weer. Jammer hoor dat het zo slecht was want we wilden vanmiddag scooters gaan huren maar nu vind ik dat niet echt verantwoord. Hoewel er genoeg mensen wel met hun regenjasje op de scooter stapten.

Toen mijn dochter terug kwam besloten we lekker wat te gaan eten, natuurlijk wel als echte toeristen buiten onder de luifel want de temperatuur was wel goed.

Daarna besloten we ons lekker te laten masseren. Er was niemand in de zaak, apart! Later bleek dat iedereen aan de overkant was omdat daar een populaire massage tent zat. Ik besloot voor een rug massage te gaan want mijn voeten waren nog steeds pijnlijk en gezwollen maar Chey ging wederom voor de voetmassage.

In de avond kwamen we mijn hostel “vriendin” nog tegen en ze vertelde dat ze over die 7 km wandeling de hele dag gedaan had want het gebied was erg ruig en de regen zorgde ervoor dat ze helemaal doorweekt was, ze had graag met ons nog wat gaan drinken maar ze verlangde alleen maar naar een douche, wat eten en haar bed.

Wij gingen weer op zoek naar de lekkerste gerechtjes van deze avondmarkt, echter omdat het opnieuw regende gingen we op tijd weer terug naar ons hostel. Morgen vertrekken we vroeg met de bus naar het Noorden.