Lastig hoor beslissingen maken zo op het laatste moment, waar gaan we wel heen en wat slaan we over. Cheyenne wilde heel graag duiken omdat ze immers in Maleisië vorige week haar Padi gehaald haalt, daarom besloten we Kaohsiung niet te bezoeken maar te vertrekken naar het zuidelijkste puntje van Taiwan: Kenting.

Maar eerst even traditioneel ontbijten met milkfishsoup. Apart hé een vissoep voor je ontbijt, het woordje melk duidt op de vis, want er zit natuurlijk geen melk in. Alhoewel ze wel heel veel melk drinken hoor de Taiwanezen. Je ziet ongelofelijk vaak mensen milktea bestellen op alle tijden van de dag en zowel warm als koud  maar ook melk met fruit is er in alle soorten en maten te verkrijgen, zowel vers als in pak.

Omdat er naar het zuidelijkste puntje van Taiwan geen hogesnelheidslijn naar toe gaat besloten we eerst met de taxi naar het gewone treinstation te gaan van Tainan. Daar pakten we de trein en na 25 minuten stapten we uit op station Zuoying waar de express bus line naar Kenting vertrok. Het was even uitzoeken allemaal hoe te komen in Kenting. Flink uitvogelen op het station waar nu precies het ticketoffice was, het bleek dat er geen betaling met pin mogelijk was en je eigenlijk van te voren je plekje had moeten reserveren maar gelukkig lukte dat nu nog, toen we instapten en op ons plek zaten, zagen we dat verder alle plekken bezet waren. Na een busrit van 2 uur kwamen we op de plaats van bestemming. Onderweg veel palmboom plantage gezien.

Dit keer hadden we 2 nachten in een hostel geboekt, ons hostel lag net naast de weg waar s’avonds een grote nightmarket was. Top locatie dus. Het was een aparte gewaarwording, onze kamer was een gezamenlijke dames kamer maar ieder had wel zijn eigen cabine. Dit was een hokje, waar je niet kan staan en waar alleen een tweepersoonsmatras in lag en er was verder nog een klein stukje ruimte om je tas neer te zetten. Ik vond het een beetje claustrofobisch en gekscherend noemde ik het de doodskist.

We gingen het plaatsje even verkennen en toen we een trap zagen naar beneden, liepen we zo tegen een idyllisch plekje aan. Wouh heerlijk, het strand en de zee geeft altijd een extra dimensie en een super vakantie gevoel.

Het zonnetje scheen lekker en het biertje smaakte prima. Ik wist wel waar ik naar toe zou gaan morgen als Cheyenne ging duiken, ik zal me hier best gaan vermaken!

S’avonds gingen we naar the place to be voor Asian street food. De kraampjes stonden gewoon aan beide zijde langs de doorgaande weg. Heerlijk dichtbij ons hostel. Natuurlijk omdat het aan de kust was er veel vis te vinden, zo leuk te zien dat de hapjes hier ook weer verschilde van de andere plaatsen, zo heeft ieder zijn lokale gerechten. Als afsluiter van de avond gingen we naar een strandtent waar een leuke Taiwanese zangers aan het optreden was. Magische avond.