Ik ben wel 12 dagen weg maar ik ben daarvan maar 10 dagen in Taiwan, het is 12 uur vliegen dus 2 dagen ben je kwijt aan de reis. Omdat ik pas een week van te voren besloten had te gaan had ik me niet echt voorbereid, wat ik normaal wel doe. Maar ik reis immers met mijn dochter mee en laat het aan haar over wat we gaan doen.

Cheyenne is heel anders dan ik, ik zit van te voren uren op internet uit te pluizen wat ik allemaal wil gaan doen van dag tot dag. Cheyenne kijkt een dag van te voren of soms gewoon op de dag zelf wat ze wil gaan doen. Ik, de controle freak vind dat af en toe best lastig maar het is ook wel weer een uitdaging voor mij, even uit mijn comfortzone.

We besloten naar de culinaire hotspot van Taiwan te gaan: Tainan. Daarvoor moesten we eerst 20 minuten met de gewone trein naar het station van de HSR. We hadden ook nog overwogen om naar Sun Moon Lake te gaan, een schitterend natuurgebied, maar door tijdsgebrek moesten we dat helaas overslaan.

Toen we aan kwamen in Tainan op het station moesten we uitvogelen hoe we bij onze B&B Dearhouse konden komen. Er bleek er een gratis pendelbus te zijn, dit omdat de stations van de High speed Train een stuk van de stad af liggen. De buschauffeur sprak geen woord Engels en een oudere man schoot ons te hulp, hij bekeek het adres en ging overleggen met andere passagiers uit de bus. Iedereen was met ons bezig, zo aardig. Ze dachten dat we bij de 7e halte eruit moesten. Toen we uitstapte bleek het toch nog een heel stuk van de halte af te liggen en daarom pakte we de stadsbus en zaten daar ook nog 10 minuten in.

Onze slaapplek voor die nacht bleek in een leuke oude wijk te liggen. Dit deed een beetje dorps aan, terwijl Tainan toch een grote stad is waar bijna 2 miljoen mensen wonen. Gelukkig hadden we de goede buurt gekozen want hier was het een oase van rust. Niks geen schreeuwende reclame borden en knipperende lampjes. Maar veel planten en lampionnen.

We moesten onze schoenen bij de deur uitdoen, wat heel gebruikelijk is hier in Taiwan en we kregen slippers aan. Het oude huis was perfect verbouwd door de vader van de eigenaresse, hij is binnenhuis architect en het was zowel sfeervol als stijlvol en dat voor maar €35 euro per nacht. Er was een warm welkom, we kregen zelfs een stukje taart en ook nog een glas sparkling water en er werd ons verteld dat we het bubbelende water onbeperkt uit de koelkast mochten pakken.

We hadden zo genoten van de rondleiding in Taipei en daarom vroegen we of hier ook zoiets was. Niet dat ze wist, maar nadat we ons opgefrist hadden bod ze aan ons zelf te gaan rondleiden door Tainan. Wat ontzettend leuk en gastvrij. Samen met nog een personeelslid trokken we erop uit.

De straatjes rond Shennong Street waren schattig klein en smal. Maar dat komt omdat deze straat eerst een water straat was en toegang gaf tot de belangrijke rivierhavens van de Tainan Five Channels uit de Qing-dynastie. Handelaars in die tijd zouden allemaal Tainan binnengaan via deze straat, waardoor het een drukke wijk werd. Een eeuw van evolutie heeft de oorspronkelijke rivierhaven echter getransformeerd in een stadsweg.

Er werd nog meer geschiedenis verteld, over Fort Zeelanda in Tainan, het fort van de Vereenigde Oost-Indische Compagnie, dat in het begin van de 16e eeuw werd gebouwd door de Nederlanders.

We gingen lekker wat eten met elkaar, daarna koffie drinken bij het kattencafé, ja dat heb je daar ook. Naar de beste bakker van de stad, waar ik de lekkerste cake ooit geproefd heb. Lekker struinen door de leuke straatjes met al die hippe winkeltjes, genieten van al die leuke lampionnen in de straat. Tussendoor vind je de mooie gekleurde tempels, zoveel te zien en te beleven hier. Het is een stad waar je echt een paar dagen langer moet blijven dan wij gedaan hebben. We besloten niet naar een avondmarkt te gaan maar lekker neer te ploffen bij één van de leuke restaurantjes uit de wijk. Daarna zijn we cocktails gaan drinken en hadden we een hele gezellige avond, echt een aanrader deze stad.