Ik vier regelmatig mijn verjaardag in Spanje, tevens is 29 maart de dag dat we de sleutel kregen van Hacienda la Suerte, inmiddels alweer 7 jaar geleden. Mijn schoonzus had zin om 2 nachtjes naar Spanje te komen, een prima moment om dit weekend te komen. Alleen op mijn verjaardag (vrijdag) waren de weer voorspellingen niet zo goed, verder zou het weekend lekker zonnig worden.

Ik probeer altijd iets te verzinnen om haar te laten zien hoe divers Spanje is.
Marbella daar heeft iedereen het altijd over, massa’s mensen en celebs bezoeken de beroemde haven Puerto Banus en de luxe winkeltjes die aan de boulevard liggen. Het is best leuk om die pracht en praal bootjes te zien liggen en de dames met de opgespoten lippen te zien flaneren en de mannen in hun dure auto’s daar rond te zien rijden maar het heeft voor mij niks met het echte Spanje te maken. Leuk om gezien te hebben maar dat is het dan. Het strand vind ik ook niet zo bijzonder, het zand is niet echt wit, er zitten her en der wel wat hippe tenten 15 minuten verderop (Nikki beach) maar het ligt allemaal een beetje verspreid. Je vind er verder ook veel golfbanen en een aantal winkelcentra’s.

Het oude dorpje is veel leuker om te zien, kleine smalle straatjes en witte huisjes met veel bloemen in leuke blauwe potjes. Er zit een schattig pleintje in de kern van het dorpje en daar gingen we zitten. Ik dacht dat dat wel een leuk plekje zou zijn om te lunchen. Echter toen ik de prijzen zag dacht ik, laat maar zitten. Paella €45 terwijl deze bij ons in het dorp €18 kost. De obers waren de toeristen ook duidelijk zat want ze liepen met sacherijnige gezichten rond. Een tinto de verano kost €5.50 bij ons €1.80. Eigenlijk niet leuk meer en een beetje misbruik maken van de vele toeristen die hier komen. Je zal hier in de omgeving ongetwijfeld veel mooie grote villa’s vinden en het zal ook een soort status symbool zijn om hier te wonen. Voor een bepaald slag mensen is het waarschijnlijk erg fijn om hier te zijn maar ik rijd graag terug naar het hart van Andalusië waar je het echte Spanje beleefd en waar je voor een kleine prijs heerlijk kan eten. Die avond gingen we lekker bij Manolo Tapas eten en daar doe je ons en Elvira nu echt een groot plezier mee. Wederom viel het prijsje ons weer erg mee, daar wordt ik nu happy van.