Wat vliegt de tijd als je het naar je zin hebt. Wat zijn we blij met het weer overdag, ruim 20 graden en ik begin al een beetje bruin te worden. Ondanks dat we veel klusjes doen zitten we ook af en toe lekker op de bank een boek te lezen hoor.  De knoppen in de bloemen en bomen zie je met de dag meer uitkomen, de winter is echt weg.

Het weer is erg verschillend deze periode van het jaar. We hebben regelmatig eind maart ook in de avond buiten kunnen eten maar nu was dat echter te koud. Waarschijnlijk dat het s’avonds daarom ook erg rustig was bij één van onze favorietjes restaurante Pajaritos. Daar zit je vooral buiten namelijk erg gezellig, nu geen kip en binnen zaten ook maar 5 mensen, heel ongewoon voor dit restaurant.

Als je aan Spaans eten denkt denk je vaak aan tapas of paella, maar in Spanje wordt in tegenstelling tot Nederland ook erg veel inktvis gegeten, Lesley is dol op de gefrituurde voetjes en op calamar a la plancha en dat serveren hier als de beste.

Woensdagavond waren we uitgenodigd door onze vrienden Rob en lbolja van B&B Cortijo del Sueño, we werden verwent met een uitgebreide rijsttafel en daar doe je ons een groot plezier mee. Elke keer als we weer komen is er iets moois te zien bij de cortijo, nu was ik helemaal enthousiast over de patio die is werkelijk prachtig geworden. Zo leuk met die tegeltjes, dat wil ik ook in de toekomst. Het is zo leuk om te zien hoe creatief ze zijn. Helaas geen foto gemaakt.

Waar ik wel een foto van heb is van dit 6 weken oude drolletje. Onze vrienden hebben een groot dierenhart, ze werken als vrijwilliger bij de dierenopvang en hadden nu een schattig klein hondje onder hun hoede genomen totdat er een nieuw baasje gevonden is. Het was een gezellige avond en we zijn weer helemaal bijgekletst.

De volgende dag hebben we ook behoorlijk zitten kletsen maar toen met Canadezen die we ontmoet hadden bij Bar Verde in Iznajar. Bij dit restaurant hadden we nog nooit gegeten, maar we komen hier zeker terug, het was zeer goed bevallen. Ze hebben geen Spaans eten maar een wereld keuken. Ik had een Home Made Pie en Lesley had een Thaise Curry en het toetje was werkelijk verrukkelijk, een sticky toffee pudding. Alles zeer gunstig geprijsd. De eigenaren zijn Engels. Ik was bang dat de hele Engels clan daar zou zitten, maar dat was dus niet zo, er waren behalve Engelse ook Spanjaarden en dus Canadezen (uit Winnipeg), ze overwinteren elk jaar 3 maanden in een warm land. Dit keer hadden ze gekozen voor Marokko, Portugal en Spanje. Het waren gezellige praters onze vrienden voor 1 avond. Wat me vooral als muziek in de oren klonk was dat ze in Canada al met 55 met pensioen kunnen gaan. Onze geschatte pensioen datum is 68 en 3 maanden. Klinkt toch even anders.