Overdag rond de 19 a 20 graden en s’avonds rond de 5 graden deze tijd van het jaar, dat heeft een behoorlijke invloed op de verf van het huis kan ik je vertellen. Daarom moeten we elk jaar weer wat bijverven. Mijn ouders hadden in december het huis al keurig onderhouden dus nu moest een muurtje voor het huis weer gedaan worden en de BBQ, zeker als er eten mee gemoeid is, is het prettig dat het er keurig en wit uit ziet.

Het zou ideaal zijn als de BBQ helemaal betegeld wordt bedacht ik. Maar wat een nog grotere wens is om nieuwe tegels rondom het zwembad te laten leggen. Alles is door de vorige eigenaar een beetje amateuristisch, lees schots en scheef, gelegd. Daardoor gaan de voegen er snel uit, we hebben het al een keer helemaal opnieuw laten bijvoegen maar die vlieger gaat nu niet op, nu moeten echt de oude voegen er helemaal uitgekrabd worden, dat is een hele klus en dan liggen de tegels nog niet recht, dus eigenlijk geen optie. Een andere ergernis is dat de tegels niet makkelijk schoon te maken zijn, je kan boenen en schrobben maar het blijft vlekkerig.

Goede reden toch voor nieuwe tegels? Les, zei ik met een lief stemmetje, zullen we nieuwe tegels gaan uitzoeken? Lesley ging overstag. In de buurt zitten 2 goede tegel winkels en de prijzen zijn gunstig in vergelijking met Nederland, voor nog geen 14 euro de m2 zagen we prachtige terracotta antislip tegels.

We hadden onze klusjes man Paco gevraagd om het aantal m2 op te geven. Hij begon met 70m2, later ging hij het toch nog even narekenen en kwam op 76 m2 uit. Maar voor de zekerheid moesten we toch maar rekening houden met 85 m2. Nou dacht ik als blijkt dat we toch te veel hebben kan daar op het laatst de BBQ nog mee betegeld worden. (Ik hoop dus dat we teveel hebben)

Deze grote klus wordt half april uitgevoerd, gelukkig uitbesteed, want dit gaat me een zooi geven. De oude tegels worden er uitgehakt en de vloer wordt egaal gemaakt en dan wordt er opnieuw betegeld en gevoegd. Ben super benieuwd hoe het gaat worden.

Er zijn nog een paar veranderingen gedaan in huize Spaansgeluk. We hebben iets nieuws voor de huiskamer aangeschaft, een super leuk stoeltje.

Tevens is er een doek achter het bed gespannen en daarachter zit nu isolatie materiaal, deze muur moesten we elke keer bijverven omdat hij door de vocht ging afbladeren, dit probleem is nu ook afgevinkt. Altijd maar bezig met verfraaiingen bij Hacienda la Suerte, net een bodemloze put dit huis, zeg ik met een zucht en een smile op mijn gezicht.