We hadden besloten om lekker elke dag uiteten te gaan deze week, het is zo goedkoop in deze regio. We hebben onze vaste restaurantjes maar we proberen ook vaak nieuwe te ontdekken.
Toen we de eerste avond laat aan kwamen hadden we het idee om bij Bar Meijas nog wat te gaan drinken en een kleine tapas te eten. Wat was dat nou hij was dicht, terwijl hij altijd tot zeker half 2 open is. Hopelijk niet voor altijd. Nou dan maar direct naar huis, ik heb altijd nog wel een blikje paté en tonijn en wat toastjes liggen op onze voorraad plek in de studio. Wijntjes staan daar ook genoeg. Meer heb je niet nodig om 11 uur s’avonds.

In het begin is het altijd nog fris in huis, zeker als er 3 maanden niemand in het huis is geweest dan moet je zeker 3 dagen flink stoken om de warmte in de dikke muren te krijgen. We hebben 2 pelletkachels en een openhaard. Maar de eerste dagen zet ik ook lekker mijn elektrische dekentje aan hoor in ons bed.

Toen we de volgende avond bij onze “vriend” Miquel van restaurant Manolo tapas gingen eten kwamen we tot de ontdekking dat er nog meer veranderd was. De goedlachse Papa Manolo, die eigenaar was van het stationnetje, favoriet van mijn papa en mama, stond achter de bar van zijn zoon, hij vertelde dat zijn eigen restaurant gesloten was. Zoon Miguel was een Casa Rural (B&B) begonnen en had het daar druk mee. We hoopte dat dit tijdelijk was, maar helaas het stationnetje is definitief gesloten voor papa Manolo. Ik hoop echt dat daar nog andere eigenaren in komen. Want ondanks dat het een beetje een verscholen plekje is zit je daar altijd heel leuk.

We zagen ook dat Bar Meijas niet definitief dicht is maar in de verbouwing, dit gaat zo’n 3 maanden duren en in de tussen tijd zitten ze op een andere plek in het dorp.

Namelijk recht tegenover bar Karma. Dat zagen we toen we daar een lekkere (goedkope) lunch deden.

Dat is zo fijn in Spanje, je kan voor zeer weinig geld een Menu del dia kopen en daar zit naast een 3 gangen menu nog brood en een drankje bij. Hoe kunnen ze het ervoor doen denk je dan.

Allemaal nieuwe ontwikkelingen dus in het kleine restaurant dorpje Salinas. Dat zal even wennen zijn voor onze Spaanse Frekkel want hij heeft altijd zijn vaste loopje langs alle restaurantjes van het dorp, om bij ieder wat lekkers te bietsen. Hij moet zijn route nu even bijstellen.