Eind maart vertrokken we weer naar Spanje voor 9 dagen. Ondanks dat ik in januari nog in Spanje geweest was, voelde het alweer zolang geleden.

Het is heerlijk om een tweede huis te hebben, je hoeft namelijk niet te acclimatiseren, je voelt je direct thuis. Men vraagt wel eens is het niet erg om altijd naar het zelfde toe te gaan. NEE, het is juist fijn en vertrouwd. Wij maken namelijk ook regelmatig een tripje naar een ander land voor de nodige afwisseling maar wij zijn heel dankbaar met de luxe om ook een eigen plekje in Spanje te hebben. We werken er natuurlijk ook hard/veel voor maar we zijn beide ook nog eens in de gelukkige positie dat we een goed betaalde baan hebben. Maar we hebben natuurlijk ook de lef gehad en een ondernemende geest want het is echt een groot avontuur en ook wel een risico om een huis in het buitenland te kopen, dat doe je niet zomaar, er komt best wel veel bij kijken.

We proberen elk kwartaal hier 1 of 2 weekjes heen te gaan. Dat is natuurlijk zalig maar we kunnen zeker niet alleen luieren, er moeten altijd veel klusjes gedaan worden. Maar omdat we thuis een kantoor baan, lees zittende baan, hebben is het heerlijk om de handen uit de mouwen te steken. Ondanks dat je alleen al met een dagje vegen 14000 stapjes zet voel je je toch heel energiek. Het zonnetje helpt ook enorm mee, des te leuker is het dan om buiten klusjes te doen.

Het klusje wat deze vakantie in de planning stond was het zwembad, eerst het zeil eraf en dat schoonmaken, ondanks dat het er best schoon onder vandaan kwam hadden we toch besloten om het hele zwembad leeg te maken vanwege een elektra klus.

We begonnen met de dompelpomp in het bad te zetten maar tevens de pomp uit zwembad zelf aan te zetten.

De onderwater lamp konden we daarna mooi laten vervangen nu het bad leeg was, tevens is al de elektra van het zwembad nagekeken en verbeterd zodat dat ook weer up to date is. Na dit alles moest het weer gevuld worden met lekker schoon water.

We zijn er best lang mee zoet geweest want we kregen het zwembad met de pompen niet helemaal leeg en de laatste 300 emmers moesten we met de hand doen. Lesley ging met zijn blote voetjes in het koude water staan, emmertje vullen dmv het over de bodem te schuiven, omhoog tillen en aangeven aan mij, ik gooide dat emmertje dan leeg in de tuin. In totaal duurde het 3 dagen voordat het zwembad leeg was. Het schoonmaken was ook een behoorlijk klus want door de chemicaliën slijten de voegjes een beetje en dan blijft daar wat alg inhangen. Met een nagelborsteltje en behoorlijk heftige schoonmaakmiddelen zoals aquafuerte lukte het aardig, dat is een soort zoutzuur en daarmee zie je de kalk en alg verdwijnen. Nadat het schoon was moesten de voegjes ook weer een beetje bijgevuld worden.

Het vullen duurde met 2 kranen vol aan zo’n 48 uur. Maar ik kan niet anders zeggen dat het er nu weer tip top uit ziet. Een dagje voordat we weer naar Nederland gingen was het klaar, helaas begon het toen te regenen dus een frisse duik zat er niet in, daar was het nu echt te koud voor.