Als je de titel leest denk je vast, is ze alweer op vakantie geweest en jee wat een eind weg. Maar nee dit gaat over wat anders, een eind weg is trouwens onze dochter die na Thailand, Laos, Vietnam nu op een eiland bij Cambodja zit.

Ik wil het verhaal vertellen van de Chili en de kat van onze dochter. Een stevige maaltijd past echt bij dit weer, een paar weken geleden waanden we ons nog in de lente, de bollenvelden naast ons huis staan al in bloei.

Nu lijkt het weer herfst en daarom ging ik daar iets toepasselijks bij koken. Ik deed de koelkast open en pakte alle ingrediënten, alleen voor ons geen bruine bonen met stroop of spek maar lekkere Kidney bonen met pittige Chili. Tijd geleden zeg dat we dit gegeten hadden, dacht ik nog, ik had er zin in. Uitje in de pan en het gehakt erbij. Shit het gehakt is al 3 dagen over de datum, ik twijfelde. Nou ja het kan toch nog wel dacht ik, de verpakking zat helemaal dicht en het heeft gewoon al die tijd in de koelkast gelegen. Weet je wat ik geef gewoon een stukje aan de kat, want ik had me laten vertellen als het vlees echt niet goed meer is eten katten het niet op. Nero schatje kom eens riep ik. Ik gaf een stukje en hap slik weg was het. Nou zie je wel het kan best nog, mensen gooien zo snel iets weg tegenwoordig dacht ik nog en die datum is maar een richtlijn. Ik ging verder met het snijden van de paprika, de prei, de tomaatjes en in notime stond er een goed gevulde pan met chili con carne klaar. Lesley kwam thuis en zei, hee wat ruikt het lekker hier en wat ziet dat er goed uit, ik heb trek! Nou we kunnen direct aan tafel zei ik.

Juist op het moment dat ik het op het bord wilde opscheppen, begon Nero flink over te geven. Oh nee zei ik bijna schreeuwend, arme ziel. Ik ben bang dat er toch iets met het gehakt aan de hand was. Ik voelde me schuldig, dat ik dat stukje vlees aan hem gegeven had. Wij durfden het direct niet meer te eten. Eeuwig zonde van die heerlijk met liefde gemaakte pan, maar helaas deze verdween toch maar voor de zekerheid in de groene bak. Lesley stapte de auto in en ging Shushi halen. Nero was gelukkig zijn misselijkheid snel weer kwijt want hij pikte razend snel een lekker stukje zalm van de tafel, de boef, nou dit keer verdiend hoor schatje. Ik had mijn levens lesje ook weer geleerd, als je iets niet vertrouwd, beter onderzoeken!