Toen onze ouders ons vertelde dat ze graag wilden dat hun kinderen in Spanje naar hun toe kwamen gaf mijn vader de data door en bood aan ons ticket te betalen, we moesten het alleen zelf boeken. Ik besloot iets eerder heen te gaan dan mijn ouders voorstelde maar wel de zelfde datum terug te gaan, toen mijn broer me appte, ik heb geboekt! wilde ik net op de knop drukken om mijn ticket te boeken en wachtte toch maar even toen ik dat appje las.

Ramon, lees ik het goed ga jij 10 januari terug? Ja, jij niet dan vroeg hij verbaasd. Nou pa en mam vliegen 9 januari en dat zouden wij toch ook doen, oh jee zei hij, ik heb mijn terugvlucht op een haartje na nog niet geboekt broer, dus ik stel voor dat we samen dan nog een nachtje in Malaga blijven, want we hebben geen auto die leveren papa en mam in op 9 januari.

Zo gebeurde het dat onze ouders ons afzetten bij ons kleine stads hotel gewoon in een woonwijk en zij daarna naar het vliegveld reden. Nadat wij onze bagage achtergelaten hadden liepen we in 10 minuten naar Plaza Merced. We besloten gelijk op het terras te ploffen want wat schijnt het zonnetje daar altijd lekker zeg. Na de afgelopen dagen veel vlees te hebben gegeten besloten we nu een vegetarische schotel te bestellen.

Wat een mazzel hadden we gehad met het weer van afgelopen dagen, dit voor begin januari, het voelde zoals de zomer in Nederland.

We liepen door de vele kleine straatjes die Malaga rijk is en ik vertelde Ramon waar alle leuke plekjes te vinden zijn. Zo heb ik Malaga niet eerder gezien, super leuke stad eigenlijk, zei mijn broer. Ik wilde graag op zoek gaan naar de wijk Soho waar veel muurschilderingen te vinden zijn, maar ik zag alleen maar deze. De volgende keer als ik in Malaga ben ga ik een toertje Street ART boeken en laat ik me rondleiden besloot ik.

Na behoorlijk wat stapjes gezet te hebben volgens mijn fitbit liepen we langs de haven naar het strand en bestelden we een drankje omdat vakantiegevoel zo lang mogelijk vast te houden. Onze oogjes gingen even dicht en genieten maar van het zonnetje.

Daarna wilde ik Ramon nog een mooi uitzichtpunt laten zien over de stad en daarom gingen we bij het AC hotel Malaga Palacia naar de bovenste verdieping. Wat een sfeertje daar om half 6 s’ avonds, de laatste stralen van de zon schenen daar nog. In Denemarken is het allang donker om die tijd. Er werd lounge muziek gespeeld en heel relaxt dronken we daar nog een drankje.

Daarna nog even terug naar het hotel om ons op te frissen en rond 9 gingen we tapas eten. Malaga leeft s’avonds nog steeds, het was gezellig druk en we konden gewoon buiten zitten. Zo heerlijk dit, dit gaan we missen. Net zoals als ik mijn broer weer ga missen, want sinds hij in Denemarken woont zie ik hem maar 2x per jaar. Maar dit was wel even quality time samen en super leuk en gezellig.

De volgende morgen zijn we nog even bij het voormalige Moorse fort Alcazaba wezen kijken, daar was mijn broer ook nog nooit geweest. Zo grappig je kan daar alleen maar cash je kaartje kopen en dan ook alleen vanuit een machine. Soms snap je die Spanjaarden niet. Dit was een leuke afsluiting van onze vakantie in Spanje. Pap en mam bedankt voor deze super leuke dagen, we voelde ons echt weer even kind (en ook zeer bevoorrechte) deze afgelopen dagen. Dikke kus!