Malaga is echt een hele leuke stad en doet zeker niet onder voor de andere grote steden in Spanje. Het is er altijd gezellig druk maar niet te toeristisch zoals bv  Barcelona. Het ligt ook aan zee dus je kan daar ook even lekker zitten of wandelen, er is veel te beleven en te zien echt een leuke stad voor een citytrip.

Wij gingen nu heerlijk genieten van de zon op het pleintje van Picasso, Plaza Merced.

We bestelden een tapasschotel, natuurlijk was dit per persoon veel te veel, we hadden het makkelijk met 2 schotels afgekund voor de lunch. Maarja het is allemaal zo goedkoop dat je denkt niet zoveel te krijgen. Na de lunch hebben we lekker gewinkeld, heerlijk hé mam dat je dochter erbij is, pap staat altijd buiten voor de winkel te wachten en vindt het al snel genoeg.

Op de valreep hebben we de versierde winkelstraat nog gezien die vanaf 1 december tot 6 januari te bewonderen is.

Mijn ouders hadden deze brandende lichtjes tunnel nog nooit gezien, echt prachtig vonden ze het, zeker een must see.

Mijn broer uit Denemarken kwam om half 11 aan die avond in Spanje en we reden direct door naar bar Meijias in Salinas. Een echte Spaanse bar met Spaanse prijzen. We betaalden totaal voor 6 anijsdrankjes, 2 wijntjes, 1 biertje en een koffie en 8 tapas het gigantische bedrag van €15 euro. Eigenlijk niet mogelijk.

Om 12 uur werd de feestmuziek aan gedaan door de barman op de tv en er werd gefeliciteerd gezongen in diverse talen. Mijn vader is nu 72 jaar en zijn wens is uitgekomen, deze dag vieren met zijn eigen gezinnetje.

Maar er stond ons nog heel wat te wachten deze dag op de zesde januari. Na de nacht en daarna rustig wakker worden gingen we rond 1 uur een drankje met hapje doen op het zonnige terras bij Manolo en later ook nog bij het stationnetje, een mini tapas tour.  Daarna reden we door naar Cordoba. Dat was een cadeau voor ons van onze ouders. De avond werd afgesloten door een geweldige show tijdens ons diner. Nog nooit eerder had ik zo genoten van een flamenco optreden. De zangeres had een prachtige stem en de dansers waren top.Ons knusse echt Spaans ingerichte hotel lag midden in het centrum net naast het Mezquita, daar sliep ik met mijn moeder en Ramon met zijn vader op de kamer. Gezellig kletsen en een beetje ouderwets roddelen nog voordat we in slaap vielen. Een super dag.