Ik had zulke goede voornemens aan het begin van dit jaar, minder eten/drinken, meer bewegen maar op het moment maak ik dat maar voor de helft waar. Ik beweeg wel redelijk maar mijn eet/drank gedrag is nog niet aangepast, want een weekje Spanje maakt dat namelijk erg moeilijk.

Mijn vader zijn grote wens voor zijn 72 ste verjaardag was om dit te vieren samen met zijn eigen kinderen en vrouw, zonder onze partners en kinderen. Quality-time met het oude gezinnetje.

Ik had een late middag vlucht op donderdag 3 januari en kwam half 8 aan in Malaga. Daar stonden ze hoor lachend met hun bruine koppies op me te wachten. Mijn broer komt overmorgen. We reden direct door naar restaurant het Stationnetje in Salinas. De vriendelijke eigenaar vindt het altijd fijn ons weer te zien en we kregen brood met paté en olijfjes van het huis en na het eten kregen we een lekker drankje van het huis. Voor mijn ouders was dit al het zoveelste bezoekje deze vakantie, ik denk dat dit restaurant op het moment tot hun favoriete bekroond is.

Toen ik weer in ons huis kwam s’avonds laat wachtte mij een grote verrassing. Ik wist wel dat mijn vader een nieuwe wasbak zou gaan plaatsen maar dat het er zo mooi uit zou zien overtrof mijn verwachting. Super trots op mijn vader dat hij dit zo mooi gedaan had en trots op mijn moeder dat ze het zo netjes allemaal weer achter gelaten had voor mij. De keuken was 5 weken lang één grote stof bende geweest maar nu weer helemaal spik en span.  Af en toe werd er een fotootje gestuurd naar Nederland en ik werd flink nieuwsgierig gemaakt naar het eind resultaat, ik zag nu ook dat zelfs de nieuwe kraan, die ik al 5 jaar geleden gekocht had en elke keer nog op de plank had gelegen, nu geplaatst was. Echt helemaal top, super blij met de prachtige wasbak.

De volgende dag heerlijk uitgeslapen en daarna naar de supermarkt. Er zijn altijd dingen die ik graag in Spanje koop omdat ze veel goedkoper zijn. Ik hoef geen dure gezichtscrème van channel ofzo maar ik koop gewoon altijd een potje olijvenzalf voor 1 euro. Ik ga niet duur naar de kapper om mijn haar te laten verven maar ik koop een pakje verf voor maar 5 euro, opmaak spulletjes zijn ook veel goedkoper en dan heb ik het nog niet eens gehad over de alcoholische drankjes, bv een flesje goede Cava, rode of witte wijn kun kopen voor 2 euro en een heerlijke fles Anijs likeur voor maar 6 euro, in Spanje moet je niet van een drankje teveel houden, super gevaarlijk.

Bij de kassa merkte ik dat ik wel weer iets teveel in mijn mandje gegooid had want de rekening was toch wel pittig maar dat mocht de pret niet drukken, ik heb weer voldoende ingeslagen. Na de inkopen zijn we doorgereden naar de streek Axarquía die begint net achter de berg bij Villanueva del Trabuco. Mijn af en toe knorrige vader vond het wel wat te ver rijden, Pap niet zeuren zei ik, je zal hier geen spijt van krijgen, 40 minuten van ons huis af en je komt in een werkelijk prachtig gebied, bij het dorpje Alfarnatejo, dat bekend staat als de Pyreneeën van het Zuiden van Spanje. Los Pirineos is een geweldig leuk restaurant met een glazen pui over de breedte van het restaurant, je kijkt zo over de vallei. We bestelde een menu del Dia, we zaten verrukkelijk te eten en we konden de rekening niet geloven en dat toverde een flinke glimlach op het gezicht van mijn vader, want voor een 3 gangen menu incl drankje betaal je daar maar 9 euro pp. Ja dat kan allemaal nog in Spanje. Het was een heerlijke middag,

Eigenlijk achteraf gezien was het to much voor die dag, maar ik had enige tijd geleden voor die avond al een restaurant gereserveerd voor ons 3 als verjaardags cadeau van mij voor mijn vader en daarom nam ik mijn ouders s’avonds weer mee naar een plekje waar ze nog nooit binnen gegeten hadden, namelijk restaurant Arxiduna, aan het mooie plein in het hart van Archidona. Ze hebben er wel eens buiten gezeten in de zomer voor een drankje maar binnen ziet het er ook erg bijzonder uit, het is net een keldertje.

De gerechtjes zijn heel mooi op het bord opgemaakt. Enige minpuntje was dat we de enige waren in het restaurant gedeelte, bij de bar zaten wel mensen. De Spanjaarden eten hun belangrijkste maaltijd van de dag meestal tussen de middag en in de avond gaan ze dan naar de bar voor een klein hapje. Bij ons zit dat nog niet in het systeem. Maar ondanks dat het rustig was hebben we het toch erg gezellig gehad en voortreffelijk gegeten. De tonijn was super.

Met veel te dikke buikjes gingen we na een kopje thee thuis, lekker met een kruikje ons bedje in. De avonden zijn zeer fris in de winter ondanks dat het overdag erg aangenaam is.