Ik ben gek op kerst, de sfeer, de gezelligheid, het samen zijn met elkaar, het lekkere eten, i love it. De eerste dag waren Lesley en ik door onze dochter uitgenodigd. Ik weet natuurlijk allang dat ze heerlijk kan koken maar dit jaar had ze zichzelf echt overtroffen. We begonnen met een amuse van brochetta met een paddenstoelen mix, daarna coquilles, toen een paprika soepje en een stoofpotje rundvlees met truffel en als hoofdgerecht beef Wellington en toe een whiskey browny taartje. Super allemaal.

Ik had het makkelijk met kerst want ik heb alleen de boodschappen gedaan en de tafel versiering voor mijn rekening genomen, Lesley had de gerechtjes voor de tweede kerstdag klaargemaakt. Alles was super goed gelukt en het smaakte top. Ons menu bestond uit vooraf Lauwwarme paddestoelensalade met groene asperges, garnalen cocktail met wasabi en limoen, tweekleuren paprikasoep, peren spoom, tweesoorten kip gevuld met cranberry appel en noten en toe een Alaska bombe.

En als je denkt dat we al het lekkere eten dit jaar gehad hebben is dat niet zo want een vriend van Lesley appte of hij vrijdag met zijn vriendin langs kon komen om nu eindelijk ons huis te kunnen zien. Ach dacht ik nu ga ik wel koken, ik was toch vrij die dag, dus toen zaten we weer aan een heerlijk 4 gangen menuutje.

Nu ben ik echt klaar met dat ge(vr)eet hoor. Pas op de plaats maken en gezond bezig zijn. Ik ben al begonnen met trimmen. Vanwege een operatie heb ik 2 maanden niet kunnen sporten maar nu kan ik er weer helemaal tegenaan.

Sinds ik wat ouder ben lijken de kilo’s er sneller aan te komen en er bijna niet af te gaan, ook als ik gezond bezig ben. Mijn hele lichaam moet wennen aan het tekort van bepaalde stoffen die het voorheen wel aanmaakte. Alles lijkt wel in de war en ik had een echt slaapprobleem ontwikkeld, ik kon niet in slaap komen en werd tig keer wakker per nacht en als ik wakker was kon ik niet meer inslapen. Echt frustrerend. Na allerlei adviezen gekregen te hebben wat ik eraan kon doen en de nodige medicijnen dan wel homeopathisch dan wel regulier geprobeerd te hebben heb ik nu gelukkig de juiste arts gevonden die me de juiste medicatie gegeven heeft. Ik slaap weer als een roosje en ik hoop dat ik me weer helemaal de oude ga voelen.

Nu ik weer goed slaap ga ik mijn gewicht aanpakken en daarbij zijn de volgende zaken belangrijk, calorie inname, spieropbouw, slaap en cardio sporten. Daarnaast is consistentie heel belangrijk. In het nieuwe jaar ga ik me daar op focussen, de volgende zin gebruik ik dan als een mantra. Wil ik liever lui dan moe zijn, NEE!

Fijne jaarwisseling allemaal en een fantastisch 2019. Mogen al je wensen voor dit jaar uitkomen.