Dit jaar geen kerst voor ons in Spanje zoals vorig jaar, want we genieten deze december maand voor het eerst in ons nieuwe huis in Nederland we wonen er nu al ruim een half jaar, wat vliegt de tijd. Helaas is de stucador nog steeds niet klaar aan de buitenkant, met deze kou en nattigheid ligt dat werk plat tot het voorjaar en zodra de buitenboel klaar is kan de veranda pas geplaatst worden. Ik had het zo graag af gehad allemaal en een openhuis gegeven voor iedereen maarja geduld is een schone zaak. Ik moet ook niet klagen want binnen ziet het er picco bello uit, zeker met de kerstsfeer die we nu naar binnen halen, zelfs buiten hebben we de bomen versierd, zo knus. Veel van onze vrienden willen niet wachten op een openhuis uitnodiging en vragen nu al te kunnen komen kijken, dus zo’n beetje elk weekend zitten we nu vol met eters en borrelaars. Heel leuk die belangstelling en super trots laten we ons huis zien. Zelfs de familie uit Denemarken kwam spontaan langs en dat was heel erg leuk en gezellig.

Verder genieten we heel erg van onze nieuwe omgeving en we maken regelmatig een bos of strand wandeling, alles zit in de buurt.

Onze zoon is druk aan het trainen in het bos en strand voor de halve marathon in Egmond die in januari wordt gehouden en ter voorbereiding doet hij af en toe een loop van 15 km. Heerlijk sportief.

Onze dochter is net weer terug van een congres die ze voor haar werk moest bezoeken in Las Vegas en ze heeft gelijk even een bezoek gebracht aan haar gastouders waar ze een jaar gewoond had, het is inmiddels alweer 10 jaar geleden dat ze haar uitwisselingsjaar had.

Mijn ouders zitten nu de hele maand in Spanje en zullen onze gezelligheid moeten missen, zo’n geweldige kerst als we vorig jaar gehad hebben met elkaar, begeleid door Spaanse live muziek is maar moeilijk te overtreffen, maar ze maken het gewoon saampjes heel erg leuk en pakken af en toe een weekendje in één van de beroemde Koningssteden. Net na het nieuwe jaar gaan mijn broer en ik ze opzoeken en dan gaan we een gezellig week met elkaar hebben.

Maar nu eerst hier thuis heerlijk kerst vieren over alweer 10 dagen en zal het dit jaar een witte kerst worden?