De uitcheck was om 11 uur, maar we hadden deze laatste dag Dublin nog een aantal dingen op ons programma staan dus we waren op tijd ons bedje uit. Dit appartement was echt een prima plek om te verblijven.

Ons ontbijt namen we bij het knusse tentje Joy of Chai.

Je hoeft niet te verhongeren hier in Dublin.

Na deze 2 dagen had ik Dublin best wel goed al leren kennen. Wist je dat de vikingen Dublin gesticht hebben? Bij veel bouwprojecten vinden ze nog restanten uit de vikingtijd.

Het oudste gebouw van Dublin is de Christ Church Cathedral dat begon als een kleine houten constructie die door de vikingen werd gebouwd. Later is het herbouwd en er is heel veel aangebouwd en nu is het uitgegroeid tot een bijzonder groot en mooie Kathedraal met daaronder de crypte met overblijfselen uit de 12 e en 13 e eeuw. Bekijk ook de film van de geschiedenis van de kerk in de ondergrondse ruimte, erg interessant.

Bijzonder vond ik de gemummifiseerde kat en rat. Verder zijn hier de opnamens geweest van de Tudors (een Iers-Canadeze serie gebaseerd op historische feiten aangevuld met fictie).

De vloer in de kerk boven is werkelijk prachtig, echt de moeite waard waard vond ik dit bezoek. De boog aan de zijkant is een vaak gefotografeerd plekje van beide zijde.

Het prachtige gebouw van Dublin Castle heeft voor de inwoners van de stad een beladen betekenis omdat het vroeger dienst deed als woonruimte van de Engelse overheersers. Vandaag de dag wordt het als regeringsgebouw gebruikt voor staats aangelegenheden en staatsbezoeken. We zijn naar binnen geweest om de luxe ruimtes te bekijken.

We sloten onze trip af bij het Guiness storehuis. Het is een interactief museum gevestigd in een oude fabriekshal. Er wordt daarnaast nog steeds bier gebrouwen en verder in nog 50 landen. Je leert welke ingrediënten er gebruikt worden om dit lekker schuimende typisch Ierse donkere biertje te maken. Water, gerst, hop en gist. De caramel/dropachtige smaak dankt het aan de gebrande mout.Helemaal bovenaan het gebouw heb je een weids uitzicht over de stad. In het restaurant wat er ook is hebben lekker geluncht, dit keer ging ik voor de fish and chips.

Erg leuk dit bezoek en ik ben nu fan van het Guiness biertje. Guinness is ook de oorspronkelijke uitgeverij van het Guiness book of records, bedoeld om onder het genot van een biertje gespreksstof te hebben in de pub. Grappig.

Wist je trouwens ook dat als je een biertje koopt in de supermarkt dat er een balletje in het blikje zit, dat balletje is gevuld met het zelfde menggas als de pubs gebruiken bij het tappen van het bier, dat balletje is dus de schuimaker van het bier. De Guinness-harp is overigens gespiegeld ten opzichte van die in het landswapen.

Na dit leuke bezoek gingen we met de Luas tram naar de bushalte van de Airlink die ons weer naar het vliegveld bracht.

Natuurlijk hebben we niet alles kunnen zien in dit weekend, maar ik wil zeker nog een keer terug naar Ierland en dan begin ik gewoon in Dublin om daarna het platteland te verkennen. Uiterraad ga ik dan ook om een Rugby wedstrijd mee te maken in het Croke Park Stadium, verder wil ik dan nog langs bezongen U2 plekjes gaan en de gevangenis wil ik nog bekijken daarna na de kliffen en baaien aan de kustom zo verder het groene landschap te verkennen, van noord naar zuid is het 7 uur met onderweg verder nog veel bergen, watervallen, kastelen, veel natuurschoon, oerdorpjes en en leuke locale pubs.