De regio Andalusië heeft 8 provincies, het dorpje waar ons knusse vakantiehuis Hacienda la Suerte staat ligt op de kruising van de 3 provinciën, Malaga, Cordoba en Granada. Het dorpje heet Villanueva de Tapia maar het meest bekende nabij gelegen dorpje is Iznajar.

In de buurt zijn 30 tal restaurantjes. Van luxe dineren in het restaurant La Finca waar de koning van Spanje vaak komt eten (hebben we ons laten vertellen) tot eenvoudig, je zit dan bv aan een tafeltje met een tl buis boven je hoofd en naast je staat er een vrieskist te loeien, maar je krijgt wel super lekker eten.

We proberen elke keer weer wat nieuws te vinden, er zijn behalve restaurants ook namelijk tientalle barretjes. Soms vind je daar alleen voetbal kijkende Spaanse mannen maar soms ook verrassende leuke doorkijkjes en mooi betegelde muurtjes net iets verder dan de bar.

We kunnen er weer een leuke opnemen in ons boekje, op de weg naar Iznajar net voor de BP benzine pomp aan de weg zit een leukertje Bar/restaurant Montesillo, eerst dacht ik, zo dicht aan de weg lijkt me niet echt prettig, maar de overlast daarvan viel reuze mee, af en toe zoefde er een auto voorbij. Verder zat je heel leuk onder de bomen die prachtige bladeren had met wit aan de onderkant. Tot onze verrassing kwam daar ineens de ober aan die altijd werkte bij het leuke restaurant El Charcon, hij was voor zichzelf begonnen. Super lekker gegeten en onwijs grote porties. Zie hier onze gerechten voor €12 en €14 euro. Volgende keer gaan we het delen want we komen hier zeker terug. We hadden geen plek voor een toetje meer, dat komt volgende keer ook wel, maar ik vraag me af of dit restaurant het toetje van het Stationnetje en Manolo gaat overtreffen Tarta de Platano. Dat is zo’n ongelovelijk lekker toetje, klaar gemaakt door mama Manolo.