Wanneer je in Spanje bent zijn er bepaalde gerechten die je moet eten. Daar hoort natuurlijk paella bij.  Ieder restaurant heeft zijn eigen recept, van een droge korrel tot een sappige, van vis met kip tot konijn met slakken.Maar een heerlijke koude gazacho is ook niet te versmaden, vooral als deze geserveerd wordt op onze eigen hacienda. Heerlijk zijn ook altijd de 1 persoons tapas die je kunt bestellen in de restaurantjes in Salinas.

Met Lesley zijn verjaardag zijn we heerlijk naar Pajaritos geweest, bekend om zijn goede entrecotes.

Wij weten onze restaurantjes wel te vinden. In Algeidas zit ook een lekkere tapas tent, goede porties en veel variatie.

Als je toch in Algaidas bent kun je ook door de olijfboomgaarden even doorrijden naar de stuwdam van het meer van Iznajar in Cuevas de San Marcos.

Het 30 kilometer lange zeer blauwe stuwmeer is in de jaren 60 geopend. Toen het gebouwd werd moesten ruim tweeduizend mensen hun huis verlaten om plaats te  maken voor de grote waterplas, die dient als drinkwater voor het gebied en voor irrigatie, maar ook voor vermaak, de laatste attractie is een laketour over een groot deel van het meer.

https://www.andalucianlaketours.com/nl/

Achteraf hadden we beter via Rute kunnen rijden om de stuwdam te bekijken, dat was dichterbij geweest, maar het is een gezellig dagje erop uit geworden.