Behalve zonnen, lezen en lekker eten is het ook altijd leuk om iets te ondernemen, dit keer lieten we Elvira de 100 pijpjes uit de bergen zien in het plaatsje Villanuvea del Trabuco. Omdat het een regenachtig voorjaar geweest was kwam er gelukkig tot tegenstelling van de afgelopen keer dat we hier waren wel voldoende water uit de pijpjes.

Het is een prachtig gebied en een leuk plekje om te picknicken onder de vijgenboom bijvoorbeeld, maar er staan ook tientallen picknicktafels waar de dorpsbewoners gebruik van maken bij een dorpsfeest.

We reden daarna door de bergen heen naar het plaatsje Alfarnate waar een leuk lunchtentje zit. Je moet dit weten anders kom je er niet het ligt in de middle of nowhere in de streek Axarquia. Daarna reden we door naar het piep kleine dorpje Alfarnatejo, je merkt dat de bewoners zuinig zijn op hun dorp het ziet er goed verzorgd uit met leuke bloemetjes voor de deuren. Het restaurant Los Pirineos waar we ooit al eerder geweest waren was helemaal gemoderniseerd, er zat een gloednieuwe glazenpui in en daardoor had je een geweldig uitzicht over de valei. Echt prachtig geworden, een onthoudertje, zowel leuk in de zomer als in de winter om hier te zitten.

Toen we terug naar de auto liepen om 4 uur hadden we het geluk dat we de honderden geitjes door de dorpstraatjes zagen lopen, ze waren op weg naar een stukje ander land om te grazen.

Maar toen we weer naar huis reden door het prachtige landschap zagen we in Trabuco weer het zelfde tafereel, grappig!