Ik wilde er altijd nog een keertje naar toe naar het smurfendorp Juzcar. Het is een klein gehuchtje wat speciaal voor de promotie van de smurfen film in 2011 helemaal blauw was geverfd, iedere bewoner (250 stuks)deed mee. Bij ons vandaan is het 2 uur rijden maar in combinatie met een dagje Ronda is het goed te doen.

In Ronda waren we 9 jaar geleden een keertje geweest dus het was erg leuk om er weer te zijn, Chey was er nog nooit geweest dus zij was aangenaam verrast.

Het is niet groot maar je hebt er een lange winkelstraat en een paar bezienswaardigheden met natuurlijk de grote trekpleister de brug op de kloof die de in tweeën gesplitste stad weer met elkaar verbindt.

We zijn een stukje naar beneden gelopen voor het beste uitzicht. Pff warm zeg zo’n klimpartij maar wel goed voor de calorietjes, want we moeten toch wat doen om die zalige Rueda wijntjes te verbranden. Eind van de middag reden we verder op zoek naar het blauwe dorp.

Het was een beetje spannend of we nog wel een blauw dorpje zouden aantreffen want volgens internet zouden de smurfjes vorig jaar al verwijderd moeten zijn omdat er geen overeenkomst meer was met de eigenaar van de smurfen. Het dorpje ligt maar 20 km van Ronda dus die gok wilden we wel wagen.

Toen we het dorp in kwamen zagen we direct al een mega grote smurf staan en verderop in het dorp de smurfin en de grote smurf. Verder wat wandtekeningen en paddestoelhuisjes. Aan een uurtje heb je ruim genoeg incl een drankje met tapa in de plaatselijke kroeg, er zijn ook wat wandelroutes uitgezet in het dorpje.

Typisch Spaans, geen overeenkomst maar toch gewoon de smurfen laten staan en zien wat er gebeurd. Wij vonden het in iedergeval erg leuk om er rond te lopen en wat foto’s te maken en gelukkig was ik net op tijd weg anders had Gargamel me te pakken gekregen.