Gratis en ook leuk om te zien was klein Petra en geen gepuf door het vele lopen, het was één kloof en heel overzichtelijk

Onderweg er naar toe had Ferdi onze gids nog een leuke verrassing voor een jarige in de groep, midden in het ruige landschap hebben we taart gegeten, hoe speciaal is dat.We waren inmiddels vlakbij de favoriete plek van de oma van onze gids, een ondergrondse waterbron,heel apart om te zien zo midden in het droge landschap. Na dit korte bezoek reden we naar de Jordanese woestijn Wadi Rum. Met jeep reden we door het prachtige oranje, rode, bruine rots en grind woestijn landschap. Een bijzondere uitgestrekte vrijwel kale vlakte met zandduinen en her en der wat zandgras. Je ziet overal kamelen lopen, is weer eens wat anders dan koeien in het gras. Onderweg stopte we om salie thee te drinken in een tent maar ook om prachtige rotspartijen te bekijken.Mijn stoere dochter klom er natuurlijk weer op net als een paar andere waaghalzen.Na nog een stukje rijden net op tijd om de zonsondergang te zien, kwamen we bij een bedoeïenkamp aan, een rij tentjes waar 2 personen in kunnen slapen.Er stond een santitairhuisje, wat keurig netjes was en verder een grote tent waar heerlijke salades voor ons klaar stonden. Het vlees werd onder de grond klaar gemaakt in een diep gat, een paar uur stoven en je hebt een heerlijke maaltijd. Dit was echt rustgevend, onder de sterren hemel met geen enkele vals licht je maaltijd opeten. Er werd ook nog wat locale muziek gespeeld en we waanden ons in een sprookje van duizend en een nacht. Het slapen ging prima, helemaal niet koud gehad, hoewel de temperaturen s’avonds in de woestijn wel flink dalen. Helaas bleven we hier maar 1 nacht, van mij had het nog wel een nachtje langer mogen duren.