Met de jeep of per kameel werden we weer naar de bus gebracht. De laatste dagen van deze geweldige trip waren alweer aangebroken, deze laatste dagen verbleven we in de badplaats Aqaba. Gewoon naar het strand gaan kun je niet als toerist want het is niet gebruikelijk om in je badpak daar te liggen, maar er was wel een speciaal resort ongeveer 20 minuten met de taxi van ons hotel af waar je lekker kon liggen aan het strand of aan het zwembad. Even relaxen, tenminste dat gold voor mij, Cheyenne ging duiken, ze kreeg een spoedcursus en heeft een geweldige ervaring gehad. Ik wilde ook wel maar zag een spoedcursus niet zitten, zoiets wil ik dan op mijn gemak leren en hier ging je direct de zee in met vrij weinig uitleg. Voor mij komt dat nog wel eens een keer. S’avonds na het eten liepen we wat door het stadje met de groep en kochten we wat souvenirs en noten, deze zijn super lekker hier, verder is het stad waar je je echt in het Midden Oosten voelt, ze zijn allemaal bijzonder vriendelijk tegen toeristen en nergens maar dan ook nergens wordt je lastig gevallen of raar aangekeken als toerist.De volgende dag gingen we op boottrip op de rode zee, je zag aan de overkant Eilat in Israël heel goed liggen maar ook Saoedi Arabië en Egypte. Facinerend vond ik dat. Maar wat ik helemaal geweldig vond was het snorkelen, eindelijk had ik eens een goede duikbril op, vroeger als ik dat deed kwam er altijd water doorheen maar nu niet en daarom kon ik uren lang genieten van de prachtige koraalriffen, we zagen zelfs een oude tank en boot liggen op de bodem. Ik vond het fantastisch.

Op de boot kregen we een bbq en het sfeertje was weer compleet, een super laatste dag. Die avond reden we terug naar Aman om de dag erna heel vroeg weer naar het vliegveld te gaan. Wat een super gave reis was dit, ik beveel dit zeker aan iedereen aan. Cheyenne en ik hebben onwijs genoten en waren echt blij dat we dit keer geen moeder dochter weekendje gedaan hadden maar een moeder dochter weekje.